Costa nastúpi za Španielsko v novembri

(Autor: SITA/AP)
TASR|7. nov 2013 o 19:24

Tréner španielskych futbalistov Vicente del Bosque povolal do kádra národného tímu útočníka Diega Costu na prípravné zápasy s Rovníkovou Guineou a Juhoafrickou republikou.

MADRID. Hráč Atletica Madrid a najlepší strelec v La Lige v tejto sezóne (13 gólov - pozn.) podpísal minulý mesiac oficiálny list, v ktorom vyjadril svoje prianie hrať za reprezentáciu "La Furia Roja". Rodený Brazílčan tým ukončil debaty, ktorej krajiny dres bude obliekať.

"Bolo to veľmi ťažké rozhodnutie, ale všetko čo som vo svojom živote dosiahol, to všetko mi dala táto krajina (Španielsko)," povedal pred časom Costa, ktorý má dvojité španielsko-brazílske občianstvo.

"Cítim sa tu absolútne docenený za všetko, čo robím, za moju dennodennú prácu a cítim aj náklonnosť zo strany ľudí. Poctivo som sa nad týmto rozhodnutím zamýšľal a dúfam, že ľudia to budú rešpektovať a pochopia, že to neznamená odmietnutie Brazílie." Krok 25-ročného Costu nahneval trénera "kanárikov" Scolariho, ktorý okamžite zrušil pozvánku pre hráča na novembrové prípravné duely proti Hondurasu a Chile.

Del Bosque vynechal z nominácie tvorcu hry FC Barcelona Xaviho, ktorému doprial oddych. Jeho klubového spoluhráča Jordiho Albu vyradilo zranenie.

Majstri sveta aj Európy sa v prípravnom zápase 16. novembra stretnú v africkom Malabe s Rovníkovou Guineou. O ďalšie tri dni si zahrajú proti JAR na johannesburskom Soccer City.

Nominácia Španielska

Brankári: Victor Valdes (FC Barcelona), Iker Casillas (Real Madrid), Jose Reina (SSC Neapol)

Obrancovia: Juanfran (Atletico Madrid), Alvaro Arbeloa (Real Madrid), Sergio Ramos (Real Madrid), Raul Albiol (SSC Neapol), Inigo Martinez (Real Sociedad), Alberto Moreno (FC Sevilla), Nacho Monreal (Arsenal Londýn)

Stredopoliari: Sergio Busquets (FC Barcelona), Xabi Alonso (Real Madrid), Javi Martinez (Bayern Mníchov), Santi Cazorla (Arsenal Londýn), Andres Iniesta (FC Barcelona), Koke (Atletico Madrid), Cesc Fabregas (FC Barcelona), Juan Mata (Chelsea Londýn), Jesus Navas (Manchester City)

Útočníci: David Villa (Atletico Madrid), Alvaro Negredo (Manchester City), Diego Costa (Atletico Madrid), Pedro (FC Barcelona)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Costa nastúpi za Španielsko v novembri