Conti: Balotelliho naučil filmovať Mourinho

SITA|2. mar 2009 o 14:47

Technický riaditeľ talianskeho futbalového klubu AS Rím Bruno Conti tvrdí, že útočník Interu Miláno Mario Balotelli má vo svojom trénerovi Josém Mourinhovi skvelého učiteľa v simulovaní.

RÍM.

V nedeľňajšom stretnutí 26. kola Serie A 2008/09 medzi týmito dvoma spomínanými rivalmi (konečný výsledok 3:3) práve po zákroku na 18-ročného zakončovateľa Balotelliho nariadil hlavný arbiter duelu Nicola Rizzoli pokutový kop. Sám faulovaný ho bezpečne premenil. Technický riaditeľ Rimanov označil túto situáciu za kľúčový moment celého zápasu, keďže AS v tom momente viedli 3:1.

"Na Balotellim je citeľný vplyv kouča Mourinha. Je zjavné, že do jeho tréningového procesu patrí aj to, ako naučiť hráčov padať bez zavinenia súpera a získavať týmto nečestným spôsobom štandardné situácie," povedal nahnevaný Conti v rozhovore pre taliansky denník Corriere dello Sport.

"Inkriminovaný moment by som nikdy neposúdil ako faul a zrejme by tak neučinil nikto, kto videl celú situáciu. Koniec príbehu," stroho dodal technický riaditeľ rímskeho AS. Práve vo večnom meste pôsobí aj Francesco Totti, ktorý je aj napriek svojím nesporným kvalitám a mnohoročným skúsenostiam medzi protihráčmi známy ako "simulant".

Inter Miláno - AS Rím 3:3 (0:2)

Góly: 50. a 63. Balotelli (druhý z pok. kopu), 79. Crespo - 23. De Rossi, 29. Riise, 57. Brighi, 51 497 divákov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Conti: Balotelliho naučil filmovať Mourinho