Cibulkovú prekvapili skoro ráno dopingoví komisári

Sportnet|15. apr 2013 o 10:10

Ešte som mala zalepené oči, vo dverách som ich privítala nahá. Šok, smiala sa slovenská tenisová jednotka.

BRATISLAVA. Cestu tenistiek Slovenska na semifinálový zápas Pohára federácie s Ruskom v Moskve pribrzdili v pondelok dopingoví komisári, keď včasne ráno zazvonili v byte jednotky tímu Dominiky Cibulkovej v centre Bratislavy. Výprava preto vyrazila na letisko vo Schwechate s takmer hodinovým meškaním.

"Budík som si nastavila na šiestu, o 6.10 som bola na toalete a 6.15 mi zazvonili dopingoví komisári. Ešte som mala zalepené oči, vo dverách som ich privítala nahá. Šok," smiala sa Cibulková. Krátko predtým vyšiel jej priateľ Michal vyvenčiť psov, zrejme čakala, že sa vracajú. "Chvíľu som sa bála, že v časovom termíne kontrolu nezvládnem. Našťastie vedúci našej výpravy pán Páleník je starší človek a zraz výpravy dáva štyri hodiny pred odletom. Mala som rezervu."

Dopingoví komisári odobrali Cibulkovej krv, vzorky moču, vypísali formuláre. Podľa Dominiky boli buď z Rakúska alebo z Nemecka.

"Musela som veľa piť, aby som naplnila požadované objemy. Našťastie som všetko stihla," povedala pätnásta hráčka svetového rebríčka. "Mám za sebou päť alebo šesť podobných kontrol, ale tohto roku to bola prvá. Vlani ma dopingoví komisári navštívili v deň zápasu Pohára federácie s Francúzskom. To bolo oveľa nepríjemnejšie ako teraz."

Dopingoví komisári nemuseli vedieť, že Cibulková v pondelok predpoludním letí na zápas Pohára federácie do Ruska.

"Pre potreby kontroly dávam tri týždne dopredu informáciu, kde sa budem nachádzať," vysvetľovala 23-ročná tenistka. "Na tieto dni som uviedla čas medzi šiestou a siedmou ráno v Bratislave, takže je to v norme. Iné je, že som to nečakala."

Napriek rannému zdržaniu odchádzala výprava Slovenska do Moskvy v dobrej nálade. "Rusky sú v semifinále favoritky. My chceme prekvapiť," opakovala optimisticky naladená Cibulková.

Zápas Rusko - Slovensko sa hrá v sobotu a v nedeľu na antukovom dvorci v Krylatskom.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Cibulkovú prekvapili skoro ráno dopingoví komisári