Cibulkovej smiech cez slzy

SITA|19. júl 2008 o 15:36

STANFORD 19. júla (SITA) - Japonka Ai Sugijamová mala pred piatkom za sebou 863 zápasov vo dvojhre na profesionálnej úrovni, ale ešte nezažila odstúpenie súperky pri mečbale. "Po zdravotnej prestávke ...

STANFORD 19. júla (SITA) - Japonka Ai Sugijamová mala pred piatkom za sebou 863 zápasov vo dvojhre na profesionálnej úrovni, ale ešte nezažila odstúpenie súperky pri mečbale. "Po zdravotnej prestávke na jej ošetrenie a ďalšom nečakanom prerušení to bolo náročné. Vedela som, že nesmiem byť nepozorná, pretože v minulosti som už prehrala s indisponovanou hráčkou. Podvedome som nehrala tak, ako bolo treba, ale priamo na ňu,“ cituje magazín Tennis Reporters 33-ročnú veteránku po tom, ako na turnaji v kalifornskom v Stanforde vyradila aj druhú Slovenku. Najprv Danielu Hantuchovú 6:3, 6:1 (z 0:3) a následne Dominiku Cibulkovú 6:7 (4), 7:6 (5), 5:3, skreč, hoci bola dolu už 6:7 (4), 2:5 a v desiatom geme druhého dejstva čelila trom mečbalom v rade.

O 14 rokov mladšia Cibulková nevyužila túto obrovskú šancu či náskok 2:0 v treťom sete a končila s kŕčmi v ľavej nohe. Napokon od bolesti padla na chrbát a neubránila sa slzám. "Problémy s kŕčmi sa mi stále vracajú. Myslím si, že som dosť nepila a doľahla na mňa aj ťarcha celého tohto zápasu. Nie je to po prvý raz, čo som v tom roku stratila náskok. Príliš sa začínam ponáhľať a mentálne zlyhávam. To isté sa mi stalo proti Jelene Dementievovej v Miami,“ skonštatovala D. Cibulková a dodala: "Viem, že sa stále len učím, ale je také ťažké vyrovnať sa s podobnými vecami."

Novou skúsenosťou nielen pre finalistku z Amelia Island 2008 bolo intermezzo z deviateho gemu tretej časti. Do miestneho rozhlasu začali prenikať útržky rozhovoru moderátora s jednou z modeliek v rámci prehliadky konajúcej sa súbežne v areáli Stanford University. Prekvapená empajrová rozhodkyňa Lynne Welchová niekoľko desiatok sekúnd vysielačkou žiadala o nápravu a obe aktérky sa nevyhli úsmevom nad absurdnou situáciou najmä pri dialógoch typu: "Čo je najkrajšie na predvádzaní? Byť na móle, pracovať s ďalšími modelkami, stať sa súčasťou módneho odvetvia.“ Cibulková neskôr vyhlásila: "Napriek bolestiam mi to bolo smiešne, potom som si však uvedomila, že ešte budem musieť bežať. Smiech ma veru prešiel."

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Cibulkovej smiech cez slzy