Cibulková vyradila v Madride Šarapovovú: Pomstila som hokejistov!

Dominika Cibulková.
Dominika Cibulková. (Autor: TASR)
TASR|5. máj 2011 o 00:21

Dominika Cibulková je v Madride už vo štvrťfinále dvojhry. V zápase s Mariou Šarapovovou premenila hneď prvý mečbal a vyhrala 7:5, 6:4.

Dominika Cibulková je v Madride už vo štvrťfinále dvojhry. V zápase s Mariou Šarapovovou premenila hneď prvý mečbal a vyhrala 7:5, 6:4.

MADRID. Slovenská tenistka Dominika Cibulková zvíťazila v stredajšom stretnutí osemfinálového 3. kola dvojhry na prestížnom turnaji WTA Mutua Madrid Open v Madride (Premier Mandatory, dotácia 3,5 milióna eur, antuka vonku) nad favorizovanou Mariou Šarapovovou nasadenou ako ôsmou za 107 minút 7:5, 6:4.

Dvadsaťštyriročná ruská trojnásobná grandslamová šampiónka a bývalá líderka svetového rebríčka momentálne figuruje v renkingu na 9. pozícii, o tri roky mladšej Bratislavčanke patrí 28. miesto.

Jedna z tvárí propagačnej kampane Hot Shots Cibulková na dvorci Manolo Santana Stadium okamžite stratila servis a stalo sa jej to aj v tretej hre, ale v oboch prípadoch hneď odpovedala rebrejkom - 2:2.

Za stavu 3:2 nevyužila Cibulková dve šance znova sa presadiť na príjme, podarilo sa jej to až v ôsmej hre - 5:3. Pri servise na set však nezískala ani fiftín a platilo to aj v desiatej hre. Agilná Slovenka sa však včas pozviechala, upravila na 6:5 a potom ako returnujúca premenila po 57 minútach druhý setbal. V tomto dejstve pritom trafila len 34 % prvých podaní.

V druhej časti Cibulková rýchlo unikla na 4:0 a zdanlivo ľahko kráčala v ústrety víťazstvu, ale skúsená a povestne bojovná Šarapovová nezložila zbrane. Aj cez dva brejkbaly súperky v šiestej hre a ďalšie v ôsmom geme dokázala vyrovnať na 4:4. Neodolala však na podaní v desiatom geme. Cibulková zužitkovala mečbal už vo štvrtok o 0.16 h.

Slovenka spokojná, čaká ju Češka Kvitová

"Z mojej strany to bol dobrý výkon, ale nie až taký dobrý, ako som predviedla proti Kuznecovovej. Napríklad mi dnes príliš nešiel servis. V prvých gemoch som trochu pociťovala počiatočnú nervozitu. Keď mi to Szávayová v 2. kole skrečovala bez boja, tri dni som absolútne nemala zápas, len som trénovala."

"Nebolo teda ľahké dostať sa zase do rytmu. Postupne som však začala hrať dobre a tak rýchlo, ako mám. Bol to zápas plný dlhých a prudkých výmen, obe sme mali čo robiť. Ja som sa veľmi dobre bránila i kontrovala, nebolo ľahké ´zabiť´ mi loptu. Za stavu 4:0 v druhom sete som to trošku zdramatizovala. Popustila som a myslela som si, že Šarapovová mi to dohrá sama. Ona sa však dokáže chytiť na jednej - dvoch loptičkách, aj preto je veľmi ťažkou súperkou."

"Mám veľkú radosť z toho, že som to napokon zvládla a pomstila som našich hokejových ´chalanov´ za ich stredajšiu prehru s Rusmi," usmiala sa Dominika Cibulková v rozhovore pre agentúru SITA.

Zverenkyňa Željka Krajana Cibulková si v piatok vo štvrťfinále singlovej súťaže v španielskej metropole zmeria sily s takisto 21-ročnou českou ľaváčkou Petrou Kvitovou.

Šestnástke tohto podujatia a osemnástke renkingu sa pokúsi revanšovať za prehru 2:6, 3:6 z februárového bratislavského zápasu v rámci štvrťfinále svetovej skupiny Pohára federácie.

Celková má proti stredajšej premožiteľke Rusky Very Zvonarevovej Kvitovej štatistiku 0:2 bez zisku čo i len setu, ale ešte sa spolu nestretli na antuke, na ktorej je niekdajšia dvanástka počítačového poradia Cibulková semifinalistkou parížskeho Roland Garros 2009. Češka už tiež bola medzi najlepšími štyrmi na grandslamovej úrovni, a to vlani na wimbledonskej tráve.

"Som vo štvrťfinále, čo je super, ešte som neskončila. Súperke mám čo vracať. Na antuke to bude úplne iný zápas. Peťa tu tiež podáva veľmi dobré výkony, máme sa na čo tešiť."

"Mojím jediným cieľom je, aby som aspoň zopakovala výkony ako doteraz, ide sa na to!" odhodlane vyhlásila Cibulková a na margo nedávnych problémov so slabinami dodala:

"Zdravotne som v pohode. Nechcem to zakríknuť, ale tie slabiny veľmi dobre držia, rehabilitácia bola úspešná."

Pomstila hokejistov

Cibulková má aktuálne proti členkám Top 10 bilanciu 9:26, ale v tejto sezóne oveľa lichotivejšie 3:3: predtým si v januári poradila s Dánkou Caroline Wozniackou v Sydney a v marci so Zvonarevovou v kalifornskom Indian Wells. Ak by v Madride získala svoj premiérový titul, zároveň by finálovým úspechom zaokrúhlila na 200. singlových víťazstiev v kariére podľa databázy Tenisovej asociácie žien (WTA).

Dvojnásobná finalistka z hlavného profesionálneho okruhu Cibulková vyrovnala v štatistike zo vzájomných duelov so Šarapovovou na 2:2. Nadviazala na pamätný triumf 6:0, 6:2 zo štvrťfinále spomenutého predvlaňajšieho Roland Garros. Vtedajšiu šampiónku a celkovo dvojnásobnú víťazku turnajov "veľkej štvorky", Rusku Svetlanu Kuznecovovú, hladko vyradila v madridskom 1. kole (6:3, 6:2).

Ďalším kolom prešla boja, keď Maďarka Ágnes Szávayová v pondelok v areáli Cája Magica nenastúpila pre zranenie v krížovej oblasti chrbtice. Cibulková už má istotu 250 bodov do hodnotenia a šeku na 57 500 eur. Vo štvrťfinále bola tento rok postupne už aj v Brisbane, Sydney a halovom Paríži, ešte sa nedostala ďalej.

"Mám veľkú radosť z toho, že som to napokon zvládla a pomstila som našich ´chalanov´!" komentovala Slovenka svoj úspech pripomínajúc tesnú prehru (3:4) hokejistov so zbornou.

Dvojhra - osemfinále:

Dominika CIBULKOVÁ (SR) - Maria Šarapovová (8-Rus.) 7:5, 6:4

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Cibulková vyradila v Madride Šarapovovú: Pomstila som hokejistov!