Cibulková uspela v Tokiu, postúpila do 2. kola

Dominika Cibulková.
Dominika Cibulková. (Autor: TASR/AP)
TASR|16. sep 2014 o 07:02

Počas záverečnej hry duelu postihlo Tokio zemetrasenie s magnitúdou 5,6 a otrasy boli citeľné aj v tenisovom areáli.

TOKIO. Slovenská tenistka Dominika Cibulková postúpila na turnaji WTA Pan Pacific Open v Tokiu do 2. kola po hladkom triumfe nad Belgičankou Kirsten Flipkensovou 6:1 a 6:3.

Duel trval iba 75 minút a šiesta nasadená Cibulková v ňom ani raz nestratila svoj servis. Jej osemfinálovou súperkou bude americká reprezentantka Coco Vandewegheová.

Mesto zasiahlo zemetrasenie

Počas záverečnej hry duelu Cibulkovej zasiahlo územie severne od Tokia zemetrasenie s magnitúdou 5,6 a otrasy boli citeľné aj v tenisovom areáli. Slovenka sa o tom ale dozvedela až po zápase.

"Ani som to necítila. Ľudia sa začali rozprávať, ale ja som naozaj nevedela, o čo ide. Povedal mi o tom až potom empajrový rozhodca. To sa mi ešte nestalo...," povedala pre oficiálnu stránku WTA Tour Cibulková.

Prerušila sériu prehier

Slovenská jednotka prerušila štvorzápasovú sériu prehier. V prvom kole predtým vypadla na US Open, v New Heavene a v Cincinnati.

"Som veľmi, veľmi šťastná, že som dnes zápas zvládla. Uplynulé dva mesiace boli pre mňa veľmi ťažké. Nehrala som podľa predstáv a necítila som sa na dvorci dobre. Som rada, že som ázijské turné odštartovala úspešne. Na tréningoch sa mi darilo a prejavilo sa to aj v zápase," dodala Cibulková.

Naopak nedarilo sa Daniele Hantuchovej, ktorá prehrala s bratislavskou rodáčkou Jarmilou Gajdošovou.

Dvojhra - 1. kolo:

Dominika Cibulková (6-SR) - Kirsten Flipkensová (Belg.) 6:1, 6:3

Jarmila Gajdošová (Aus.) - Daniela Hantuchová (SR) 6:2, 5:7, 7:5

Coco Vandewegheová (USA) - Alla Kudrjavcevová (Rus.) 6:2, 7:5, Daria Gavrilovová (Rus.) - Lauren Davisová (USA) 4:6, 6:4, 6:4, Carla Suarezová Navarrová (8-Šp.) - Kurumi Naraová (Jap.) 6:1, 2:6, 6:2, Victoria Azarenková (Biel.) - Kimiko Dateová-Krummová (Jap.) 3:6, 6:0, 6:2, Casey Dellacquaová (Austr.) - Sabine Lisická (Nem.) 6:7 (5), 7:5, 6:2

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Cibulková uspela v Tokiu, postúpila do 2. kola