Cibulková prehrala v semifinále turnaja v Ponte Vedre s Govorcovovou

TASR|10. apr 2010 o 20:10

Slovenská tenistka Dominika Cibulková neuspela v semifinále dvojhry na turnaji WTA v Ponte Vedra Beach.

Ponte Vedra Beach. Slovenská tenistka Dominika Cibulková neuspela v semifinále dvojhry na turnaji WTA v Ponte Vedra Beach (dotácia 220.000 dolárov).

V pozícii nasadenej trojky prehrala na floridskej zelenej antuke s Bielourskou Olgou Govorcovovou v ich prvom vzájomnom zápase za 1:55 h v dvoch setoch 4:6 a 5:7. Cibulková až šestkrát stratila vlastné podanie a to ju pripravilo o postup do tretieho singlového finále na ženskom profesionálnom okruhu i o možnosť získať prvý titul.

Cibulková sa v Ponte Vedra Beach prebojovala druhýkrát v tejto sezóne medzi elitné kvarteto, začiatkom marca prehrala v semifinále v mexickom Monterrey s krajankou Danielou Hantuchovou. Na turnaji v Amelia Island, ktorý bol predchodcom podujatia v Ponte Vedre, sa v roku 2008 Cibulková dostala až do finále.

V dueli o titul vtedy prehrala s Ruskou Mariou Šarapovovou. Teraz si z Floridy odnáša šek na 10.200 dolárov a 130 bodov do rebríčka WTA. Govorcovová sa vo finále stretne s víťazkou druhého semifinálového súboja medzi obhajkyňou titulu najvyššie nasadenou Dánkou Caroline Wozniackou a Ruskou Jelenou Vesninovou.

Cibulkovej nevyšiel úvod zápasu s Govorcovovou, keď za stavu 1:1 stratila vlastný servis. V ďalších minútach dvakrát prelomila podanie súperky a otočila na 4:2, no Govorcovová potom získala štyri gemy v rade a tým aj prvý set. Bieloruska bola na koni a na začiatku druhého dejstva si po dvoch brejkoch vybudovala'náskok 4:1.

Cibulková však opäť potvrdila povesť veľkej bojovníčky. Šnúrou štyroch gemov otočila na 5:4 a pri podaní Govorcovovej mala k dispozícii setbal. Bieloruska však vyrovnala na 5:5, v ďalšom geme získala Cibulkovej podanie a pri vlastnom servise premenila hneď prvý mečbal, hoci v geme prehrávala 0:30.

dvojhra - semifinále:

Olga Govorcovová (Biel.) - Dominika CIBULKOVÁ (3-SR) 6:4, 7:5

Caroline Wozniacká (1- Dán.) - Jelena Vesninová (4-Rus.) 1:6, 7:6 (4), 6:4

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Cibulková prehrala v semifinále turnaja v Ponte Vedre s Govorcovovou