Cibulková prehrala v Indian Wells v osemfinále

Dominika Cibulková nezopakovala v Indian Wells proti Yanine Wickamyerovej výkon zo zápasu s Verou Zvonariovovou.
Dominika Cibulková nezopakovala v Indian Wells proti Yanine Wickamyerovej výkon zo zápasu s Verou Zvonariovovou. (Autor: ČTK/AP)
TASR|16. mar 2011 o 06:23

Dominika Cibulková nestačila na americkom turnaji na Yaninu Wickmayerovú, ktorú trénuje jej bývalý kouč Vladimír Pláteník.

INDIAN WELLS. Slovenská tenistka Dominika Cibulková neuspela v osemfinále dvojhry na prestížnom turnaji WTA v kalifornskom Indian Wells (dotácia 4,5 milióna dolárov). Ako nasadená dvadsaťpäťka prehrala s Belgičankou Yaninou Wickmayerovou (23.) za 2:03 h v dvoch setoch 5:7 a 5:7.

Pikantériou zápasu bol fakt, že Wickmayerovú trénuje bývalý kouč slovenskej jednotky Vladimír Pláteník. Cibulková napriek osemfinálovej prehre dosiahla svoj doposiaľ najlepší výsledok v Indian Wells, v 3. kole prvýkrát v kariére zdolala svetovú trojku Rusku Veru Zvonariovovú. Z Kalifornie si odnáša prémiu 32.000 dolárov a 140 bodov do svetového rebríčka WTA.

Cibulkovej vôbec nevyšiel úvod zápasu s Wickmayerovou, keď trikrát stratila vlastné podanie a v prvom sete prehrávala už 1:5.

Wickmayerová využila hneď prvý mečbal

Slovenská jednotka za nepriaznivého stavu nezložila zbrane, vyrovnala na 5:5, no koncovka patrila Wickmayerovej, ktorá v dvanástom geme premenila pri podaní Slovenky v poradí druhý setbal. V druhom dejstve si Belgičanka po brejku vo štvrtom geme vybudovala náskok 4:1. Cibulková síce vyrovnala na 4:4, no v koncovke sa opäť presadila Wickmayerová. Za stavu 6:5 využila pri podaní súperky hneď prvý mečbal a vyronvala vzájomnú bilanciu s Cibulkovou na 2:2. Vo štvrťfinále nastúpi Wickmayerová proti Izraelčanke Šahar Peerovej.

"Tento zápas treba čo najrýchlejšie hodiť za hlavu a zároveň sa konečne poučiť, že keď vyhrám nad super hráčkou, musím v ďalšom stretnutí od začiatku ísť do toho naplno. Po skvelom výkone proti Zvonarevovej to teraz síce tiež bolo "okej", ale nič extra na to, aby som Wickmayerová porazila. Štve ma najmä nevyužitý brejkbal na 6:5 v prvom sete, keď som sa vyrovnaním z 1:5 už naštartovala. Mala som využiť túto šancu i ďalšie, napríklad v podobe piatich brejkbalov na úvod druhého setu. Lámalo sa to na pár loptách, ale teraz už nemá zmysel o tom polemizovať," uviedla Dominika Cibulková pre agentúru SITA.

dvojhra - osemfinále:

Yanina Wickmayerová (23-Bel.) - Dominika CIBULKOVÁ (25-SR) 7:5, 7:5

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Cibulková prehrala v Indian Wells v osemfinále