Cibulková pred Wimbledonom v poriadku, súperku nepozná

SITA|20. jún 2008 o 13:27

LONDÝN 20. júna (SITA) - Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa v 1. kole hlavnej súťaže dvojhry na treťom grandslamovom turnaji sezóny, londýnskom Wimbledone, stretne s Číňankou Jie Ženg. Proti tejto ...

LONDÝN 20. júna (SITA) - Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa v 1. kole hlavnej súťaže dvojhry na treťom grandslamovom turnaji sezóny, londýnskom Wimbledone, stretne s Číňankou Jie Ženg. Proti tejto momentálne 132. hráčke rebríčka ešte doposiaľ nikdy nehrala. "Nemám s ňou žiadne skúsenosti a neviem, čo mám od nej očakávať," povedala pre agentúru SITA 19-ročná z Piešťan pochádzajúca bratislavská rodáčka.

Finalistka aprílového podujatia WTA Tour v Amelia Island Cibulková mala nedávno zdravotné problémy: 10. júna odstúpila pre natiahnutý brušný sval zo súboja proti Francúzke Stéphanie Cohenovej-Alorovej v 1. kole na antukovom podujatí v Barcelone. "Už je všetko v poriadku. Po niekoľkých dňoch oddychu som začala veľmi zľahka a opatrne. V pondelok som mala prvé tréningy a až v stredu som servovala, pričom naplno až od štvrtka už tu v Anglicku. Dúfam, že to vydrží aj v zápase," uviedla D. Cibulková, momentálne 31. v renkingu.

Na predchádzajúcom turnaji "veľkej štvorky" Roland Garros v Paríži sa zverenkyňa Vladimíra Pláteníka dostala do 3. kola, v ktorom nestačila na neskoršiu semifinalistku Jelenu Jankovičovú. Teraz by sa medzi najlepšími 32 stretla so Srbkinou krajankou - najvyššie nasadenou líderkou počítačového poradia a čerstvou šampiónkou z francúzskej metropoly Anou Ivanovičovou.

"Vtedy sme hrali na antuke, teraz prichádza tráva, takže minimálne v tomto smere je situácia iná. Základná ambícia je jasná: chcem sa dostať tak ďaleko, ako to len pôjde. Azda sa do začiatku budúceho týždňa stihnem na tomto povrchu rozohrať a predvediem hneď na úvod dobrý výkon. Rada by som sa dostala minimálne do druhého - tretieho kola," skonštatovala D. Cibulková ešte predtým, ako sa dozvedela možnú súperku pre 3. kolo. V prípade víťazstva nad Jie Ženg by hrala v druhom proti úspešnejšej z duelu Elena Baltachová (V. Brit.) - Angelique Kerberová (Nem.).

Ako je už dávnejšie známe, Cibulková sa vo štvorhre predstaví po boku Rusky Alisy Klejbanovovej. Reprízu vystúpenia v mixe po boku svojho priateľa, Francúza Gaela Monfilsa, predbežne nemá v pláne. "Ešte neviem naisto, ako to napokon dopadne, ale vyzerá to tak, že vo Wimbledone miešanú štvorhru spolu nebudeme hrať," poznamenala.


Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Cibulková pred Wimbledonom v poriadku, súperku nepozná