Cibulková navrhuje fedcupový návrat do košickej Steel Arény

SITA|1. júl 2008 o 15:13

BRATISLAVA 1. júla (SITA) - Dominika Cibulková navrhuje, aby fedcupový tím slovenských tenistiek zavítal na najbližší zápas v tejto súťaži opäť do košickej Steel Arény. Devätnásťročná z Piešťan pochádzajúca ...

BRATISLAVA 1. júla (SITA) - Dominika Cibulková navrhuje, aby fedcupový tím slovenských tenistiek zavítal na najbližší zápas v tejto súťaži opäť do košickej Steel Arény. Devätnásťročná z Piešťan pochádzajúca bratislavská rodáčka to prezradila v rámci utorňajšieho internetového chatu zorganizovaného denníkom Nový čas. "Na tento zápas a jeho atmosféru nikdy nezabudnem. Patrí to medzi moje najkrajšie zážitky," pripomenula D. Cibulková svoje vlaňajšie júlové vzdorovanie favorizovanej Srbke Jelene Jankovičovej. V treťom sete síce napokon ťahala za kratší koniec (7:9), ale unavila vtedajšiu i súčasnú trojku svetového rebríčka do takej miery, že Belehradčanka nútene zrušila ďalšie košické štarty. Slovenky napokon nečakane triumfovali 4:1. V Pohári federácie sa najbližšie predstavia v 1. kole II. svetovej skupiny v apríli 2009. Súperky i krajina s výhodou domáceho prostredia budú známe až po septembrovom žrebe. Cibulková sa v súvislosti s Pohárom federácie odmietla vyjadriť k označeniu za vodkyňu tímu namiesto renkingovej jednotky Daniely Hantuchovej.

Finalistka aprílového turnaja WTA Tour v Amelia Island na Floride Cibulková sa v tímovej súťaži objaví už 3. - 9. januára 2009. Spolu s Dominikom Hrbatým by totiž mala reprezentovať Slovensko na Hopmanovom pohári v austrálskom Perthe. "Áno, je to pravda. Už teraz sa veľmi teším," potvrdila zverenkyňa Vladimíra Pláteníka nedávne avízo účasti na spomenutých neoficiálnych MS miešaných družstiev pod hlavičkou Medzinárodnej tenisovej federácie ITF.

Momentálne 31. hráčka svetového rebríčka Cibulková sa na chate podelila o viacero zaujímavých informácií či preferencií zo svojej súkromnej sféry. Neľutuje svoje niekdajšie snímky v odeve len z čokolády, ale zvažovala by, či zájsť ďalej a nafotiť aj akty: Neviem, či by som sa odhodlala." Na prvom rande by zvolila romantickú večeru i noc pretancovanú v klube. Pravda, ak by sa za romantický chod dal považovať aj jej obľúbený segedínsky guláš. Sama seba si vie predstaviť ako herečku.

Cibulková zopakovala aj dávnejšie známu vec, že jej obdiv smeruje k už nehrajúcej Belgičanke Kim Clijstersovej. Z doterajších jednotlivých víťazstiev si najviac váži zdolanie Američanky Venus Williamsovej, napadli jej však aj skalpy Francúzky Amélie Mauresmovej či Rusky Anny Čakvetadzeovej. Práve posledná spomenutá je jednou z Cibulkovej konkretizovaných kamarátok na okruhu spolu s Maďarkou Ágnes Szávayovou, Bieloruskou Viktoriou Azarenkovou a Ruskou Jelenou Vesninovou.

O Ruske Marii Šarapovovej majúcej povesť samoľúbej osoby skonštatovala: "Vždy som si myslela, že je veľmi namyslená, ale po ostatnej skúsenosti na tréningu som trošku zmenila názor. Je to normálna baba ako každá iná." Na margo súbojov s hviezdami Šarapovovej kalibru napísala: "Boli pre mňa veľkými idolmi, preto som spočiatku mala problém hrať proti nim. Postupne som však zistila, že mám aj na ´tie z telky´. Teraz sa už vôbec nepozerám na to, proti komu nastupujem. Je mi jedno, či tam stojí Šarapovová alebo ktokoľvek iný. Jediné, čo ma zaujíma, je víťazstvo." Cibulková dodala, že jej cieľom je prienik do hornej desiatky rebríčka. Ďalšiu konkrétnu ambíciu má v súvislosti s blížiacimi sa OH v Pekingu: "Snom každého športovca je získať medailu."


Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Cibulková navrhuje fedcupový návrat do košickej Steel Arény