Cibulková je vo finále, v Sydney vyradila aj svetovú päťku

Slovenská tenistka Dominika Cibulková.
Slovenská tenistka Dominika Cibulková. (Autor: TASR)
TASR|10. jan 2013 o 08:20

Slovenská tenistka postúpila cez Nemku Kerberovú a vo finále ju čaká Poľka Radwaňská.

SYDNEY. Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa siedmykrát v kariére prebojovala do finále dvojhry na okruhu WTA.

V semifinále turnaja v austrálskom Sydney (dotácia 690-tisíc dolárov) si poradila s nasadenou dvojkou a svetovou päťkou Nemkou Angelique Kerberovou v troch setoch 6:2, 4:6 a 6:3.

V piatok bude zverenka trénera Mateja Liptáka bojovať proti najvyššie nasadenej Poľke Agnieszke Radwaňskej o tretí titul na WTA Tour.

Zdolala už tretiu hráčku z najlepšej desiatky

Vlani v júli Cibulková triumfovala v kalifornskom Carlsbade, na jeseň 2011 vyhrala turnaj o Kremeľský pohár v Moskve.

Slovenská jednotka porazila v Sydney už tretiu hráčku z Top ten. V 1. kole deklasovala nasadenú päťku a svetovú osmičku Česku Petru Kvitovú 6:1, 6:1, vo štvrťfinále zdolala svetovú sedmičku Talianku Saru Erraniovú hladko 6:2 a 6:1.

So svetovou štvorkou Radwaňskou, ktorá v Sydney ešte nestratila ani set, má Cibulková negatívnu bilanciu 0:3. Posledný duel však obe hráčky odohrali ešte v roku 2008 na US Open.

Cibulková má v Sydney vďaka postupu do finále už istú prémiu 62 300 dolárov a 320 bodov do svetového rebríčka WTA. Pre slovenskú fedcupovú reprezentantku je turnaj v Sydney generálkou na grandslamový Australian Open.

Na finále sa Cibulková teší, nemá čo stratiť

Slovenka mala po postupe do finále veľkú radosť.

"Chcela by som sa poďakovať slovenským fanúšikom, ktorí má v Sydney povzbudzujú počas každého zápasu. Sme malá krajina a je skvelé, že sú tu. Veľká vďaka patrí aj štyrom členom môjho tímu" povedala Cibulková v prvom interview priamo na kurte.

"V Sydney som zdolala tri hráčky z elitnej svetovej desiatky, čo si veľmi cením. Vo finále proti Age Radwaňskej to bude otvorené. Už dlho sme spolu nehrali, naposledy pred štyrmi rokmi. Je to výborná hráčka, ktorá je už dlhé roky v Top ten. Ja však nemám čo stratiť a na finálový zápas sa veľmi teším," dodala Cibulková, ktorá sa už teší na duel o titul proti Radwaňskej.

"Agnieszka je tenistka, ktorá hrá na kurte hlavou, dlhé roky je v svetovej desiatke. V dnešnom semifinále bola Na Li na ňu krátka. Nebude to ľahký zápas, no urobím všetko preto, aby som nadviazala na výkony z duelov proti Kerberovej, Eraniovej a Kvitovej. Naposledy sme hrali spolu pred vyše štyrmi rokmi. Obe sme niekde tenisovo inde ako vtedy. Verím, že to bude pekné finále."

Semifinále:

Dominika CIBULKOVÁ (SR) - Angelique Kerberová (2-Nem.) 6:2, 4:6, 6:3

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Cibulková je vo finále, v Sydney vyradila aj svetovú päťku