Cibulková aj Kližan začnú v Sydney proti kvalifikantom

Dominika Cibulková sa bude snažiť v Sydney napraviť chuť po nevydarenom vstupe do sezóny.
Dominika Cibulková sa bude snažiť v Sydney napraviť chuť po nevydarenom vstupe do sezóny. (Autor: Ilustračné - TASR/AP)
SITA|10. jan 2015 o 11:49

Kližanovi sa črtá šanca aspoň zopakovať tohtotýždňové štvrťfinále z Brisbane. Solídny žreb má aj v druhom kole.

SYDNEY. Slovenská tenisová jednotka Dominika Cibulková (nasadená ako siedma) sa v 1. kole hlavnej súťaže dvojhry na turnaji WTA v austrálskom Sydney stretne s niektorou z kvalifikantiek.

Rozhodol o tom sobotňajší žreb. Postupujúca bude v osemfinálovom druhom kole čeliť úspešnejšej z duelu Andrea Petkovicová (Nem.) - Jarmila Gajdošová (Aus.).

Pre 25-ročnú Cibulkovú to bude posledná previerka pred melbournským grandslamovým Australian Open (19. januára - 1. februára), na ktorom bude obhajovať vlaňajší prienik do finále.

Jedenástka renkingu nastúpi v Sydney ôsmy raz. Najďalej sa dostala predvlani - do finále. V ňom utrpela debakel od Agnieszky Radwanskej. Prehrala 0:6 a 0:6.

Aj vo štvorhre

Minulý rok vypadla už v 1. kole. Nemke Angelique Kerberovej podľahla v dvoch setoch 6:7 a 5:7. Do tejto sezóny vstúpila pondelňajšou prehrou 5:7, 2:6 s Američankou Madison Keysovou v 1. kole turnaja v Brisbane.

Zverenkyňa Mateja Liptáka sa v Sydney predstaví aj vo štvorhre. Po boku bratislavskej rodáčky Gajdošovej bude štartovať na základe voľnej karty.

V 1. kole vyzvú americké jednotky Raquel Kopsovú-Jonesovú a Abigail Spearsovú.

Jednotkou podujatia je Rumunka Simona Halepová, čerstvá držiteľka titulu z čínskeho Šen-čenu. Ako dvojka nastúpi Češka Petra Kvitová, trojkou bude Poľka Agnieszka Radwanská a štvorkou Dánka Caroline Wozniacka.

Minulý rok sa nečakane radovala z trofeje Bulharka Cvetana Pironkovová.

Vracia sa Del Potro

Proti kvalifikantovi nastúpi na úvod turnaja v Sydney aj Martin Kližan (nasadený ako ôsmy). Postupujúci sa v druhom kole stretne s lepším zo súboja Španiela Pabla Andújara s ďalším kvalifikantom.

Slovenskému tenistovi sa črtá solídna šanca aspoň zopakovať tohtotýždňové štvrťfinále z Brisbane.

Jednotkou mužského pavúka je Talian Fabio Fognini, dvojkou Belgičan David Goffin, trojkou Nemec Philipp Kohlschreiber a štvorkou Francúz Julien Benneteau. Všetci majú na úvod voľný žreb.

Vlani sa z trofeje radoval Juan Martín Del Potro. Argentínčan teraz absolvuje svoj prvý štart od februára a následnej marcovej operácie ľavého zápästia.

V prvom kole začne proti Ukrajincovi Sergijovi Stachovskému o možnosť vyzvať Fogniniho.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Cibulková aj Kližan začnú v Sydney proti kvalifikantom