Chodeckého šéftrénera Spišiaka tešia limity na šampionáty i osobné rekordy

Dušan Majdán v cieli pretekov.
Dušan Majdán v cieli pretekov. (Autor: SITA)
SITA|26. mar 2017 o 12:29

Tridsiaty šiesty ročník medzinárodných pretekov Dudinská päťdesiatka potvrdil dobrú povesť podujatia vo svetovej chodeckej komunite.

DUDINCE. BANSKÁ BYSTRICA. Tridsiaty šiesty ročník medzinárodných pretekov Dudinská päťdesiatka, ktorý mal tentoraz štatút mítingu Európskej atletiky (EA), potvrdil dobrú povesť podujatia vo svetovej chodeckej komunite.

V hlavnej súťaži na 50 km sa opäť šliapalo veľmi rýchlo, čoho výsledkom bol svetový výkon roka 3:43:40 h Nóra Havarda Haukenesa a ďalších päť výkonov 3:49:00 h a lepších.

Odštartoval ju Tóth. Takto prebiehala Dudinská päťdesiatka: fotogaléria

26.3.2017

„Dudince opäť potvrdili, že patria k najlepším chodeckým podujatiam na svete, a preto ich vyhľadáva svetová špička. Túto povesť potvrdili i výkony na 50-kilometrovej trati,“ zdôraznil šéftréner slovenskej chodeckej reprezentácie a osobný kouč Mateja Tótha vo VŠC Dukla Banská Bystrica Matej Spišiak.

Potešilo ho, že napriek hrozbe neudelenia domáceho titulu na 50 km sa napokon medaily predsa len rozdávali, keďže sa na štart postavilo potrebné trio pretekárov.

„Ďakujem všetkým trom, že sa na to odhodlali: Dušanovi Majdánovi, ktorý sa po januárových zdravotných problémoch ešte len rozbieha v príprave, Martinovi Tišťanovi, ktorý sa odhodlal pomôcť kolegom, hoci pár dní pred Dudinskou päťdesiatkou oznámil ukončenie kariéry, no a aj veteránovi a skúsenému matadorovi Petrovi Tichému, že došiel až do cieľa.“

Kým v mužskej päťdesiatke pri neúčasti Mateja Tótha hrali Slováci len druhé husle, na 20-kilometrovej trati sa dostali aj na stupne víťazov, takisto aj v mládežníckych kategóriách.

„Na 20 km mužov zaujal druhým miestom za 1:27:54 h a splneným limitom na májový Európsky pohár v Poděbradoch Milan Rízek, štvrtou priečkou a limitom na ME do 23 rokov mladý Dominik Černý,“ pripomenul Matej Spišiak.

"Mária Czaková skončila na dvadsiatke žien tretia iba šesť dní po tom, ako bola v Lugane druhá a potvrdila tam opäť limit na augustové MS v Londýne."

"V mládežníckych kategóriách zaujali splnením kritérií pre EP juniorky Hačundová so Žárskou, dorastenec Kubiš si na 10 km zlepšil osobný rekord na 46:16, čo preňho znamená aj limit na MS do 17 rokov a Európsky pohár."

"Takisto v žiackych kategóriách dosiahli slovenskí chodci hodnotné výkony a množstvo osobných rekordov.“

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Atletika»Chodeckého šéftrénera Spišiaka tešia limity na šampionáty i osobné rekordy