Chemesáci vnímajú svoju pozíciu favorita

Pohárová sezóna. Švajčiarsky Lausanne chemesáci zdolali.  Teraz ich čaká chorvátsky Rovinj.
Pohárová sezóna. Švajčiarsky Lausanne chemesáci zdolali. Teraz ich čaká chorvátsky Rovinj. (Autor: mirano)
Sportnet|17. dec 2014 o 00:00

Po víťazstve v Chorvátsku potrebujú získať na postup dva sety.



SPIŠSKÁ NOVÁ VES/HUMENNÉ. Dnes o 18. hodine je na programe odvetné stretnutie 16-finále Challenge cupu (Vyzývací pohár), v ktorom ŠK Chemes Humenné (v pohárovej štatistike účinkuje klub ešte pod pôvodným názvom), už ako jediný pohárový slovenský zástupca privíta na svojej novej „domácej“ palubovke haly Spišskej Novej Vsi chorvátsky MOK Rovinj.

Pozícia favorita

V prvom meraní síl na Istrijskom polostrove vyhrali chemesáci hladko 3:0. Cesta k postupu do 8-finále teda vedie cez akékoľvek víťazstvo, resp. aj prehra v tajbrejku by znamenala radosť. Ak by sa tešili z výhry 3:0 alebo 3:1 Chorváti, nasledoval by „zlatý“ set...

„Vychádzajúc z nášho prvého vzájomného merania síl sme určite favoritmi my. Herne sa musíme vysporiadať najmä sami so sebou, na mysli mám prostredie, lebo je to nové prostredie, zvykať si musíme najmä na nízky strop. Našu hru sme sa snažili založiť na dobrej obrane v poli, následne dohraním lopty s bodovým vyústením, no teraz to musíme trochu  'prekopať'. V konečnom dôsledku však zopakujem, že favoritmi sme my a nad ničím iným ako postupom nerozmýšľame,“ naznačil zámery kouč chemesákov.

Osvojiť si prostredie

Naposledy zverenci Richarda Vlkolinského odohrali extraligový duel s Komárnom (1:3), viac „spišsky“ trénovať však začali až tento týždeň.

„Máme za sebou dvojfázové tréningy, prioritou je najmä orientácia. Áno, hracia plocha je rovnaká pre oba tímy, avšak  'alternatívy' výhody domáceho prostredia si ešte len musíme osvojiť, to je teraz naša hlavná priorita,“ konštatoval Richard Vlkolinský.

Chýba Soták

Chorvátsky MOK Rovinj má vo svojich radoch jedného srbského legionára, inak zväčša mladý káder. Súper je už na Spiši... V akej fáze sa nachádza kolektív chemesákov?

„Kompletní nie sme. Soták chýba kvôli pracovným povinnostiam, príde až pred stretnutím, takže trénujeme iba s jedným nahrávačom. V podstate som sa už rozhodol nastaviť po tomto pohárovom stretnutí prípravu na ďalší rok, radím k tomu extraligový zápas, ktorý nás čaká v Prešove a samozrejme tréningy,“ dodal Richard Vlkolinský.

V extraligovom zápase povzbudzovalo chemesákov takmer šesťsto priaznivcov volejbalu, medzi nimi takmer päťdesiat z Humenného.

Zhruba rovnaký počet by mal vyraziť spod Vihorlatu aj dnes o 15. h, lebo fanklub opäť chystá výjazd na Spiš.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Chemesáci vnímajú svoju pozíciu favorita