Chelsea sa dotiahla na rivalov, Conte je nadšený zo svojich zverencov

Costa je v tejto sezóne najväčšou hviezdou Chelsea, pred zápasom s Leicestrom sa však pohádal s trénerom Antonion Contem.
Costa je v tejto sezóne najväčšou hviezdou Chelsea, pred zápasom s Leicestrom sa však pohádal s trénerom Antonion Contem. (Autor: TASR/AP)
TASR|31. okt 2016 o 08:40

Futbalisti londýnskeho klubu počas víkendu nezaváhali.

LONDÝN. Po septembrovej ligovej prehre v derby s Arsenalom Londýn 0:3 sa v tíme Chelsea Londýn zrejme čosi zmenilo.

V nedeľu potvrdili jej hráči stúpajúcu formu a po triumfe 2:0 nad domácim Southamptonom poskočili v tabuľke Premier League na štvrté miesto.

Päťnásobný anglický majster totiž vyhral v najvyššej domácej súťaži štvrtý zápas za sebou a to bez inkasovaného gólu.

Na titul ešte nemyslia

O góly Chelsea sa v nedeľu postarali Eden Hazard a Diego Costa. Výber talianskeho trénera Antonia Conteho má na konte po desiatich kolách 22 bodov a za vedúcim triom Manchester City, Arsenal a FC Liverpool zaostáva o jediný bod.

"Štyri víťazstvá v lige za sebou, štyri čisté kontá. Takto chceme pokračovať," citovala agentúra DPA obrancu Chelsea Garyho Cahilla.

Klub ruského miliardára Romana Abramoviča v nedeľu dobre zareagoval na sobotňajšie triumfy prvých troch tímov, ktoré všetky hrali vonku a všetky sa tešili z výhier po štyroch strelených góloch.

Cahill tak čelil aj otázke, ako vidí boj o majstrovský titul. Zareagoval diplomaticky: "Ešte je príliš skoro rozprávať o téme vyhrať ligu. Pre nás je dôležité držať sa blízko čela poradia. Chceme byť medzi mužstvami na špici. Zatiaľ nevidím nikoho, kto by ostatným v tomto boji unikal túto sezónu."

Conte vyjadril nadšenie

Hazard má na konte v tejto sezóne päť gólov, Costa je s ôsmimi presnými zásahmi priebežne na čele tabuľky strelcov.

"Vedeli sme, že toto bude test proti silnému súperovi, ktorý je v dobrej forme. Je to dôležitá výhra, ľuďom to zdvihne sebadôveru a posilní ich snahu pracovať. Vytvorili sme si množstvo šancí. je perfektné, keď útočníci strelia góly a obrancovia neinkasujú. Hráči si to zaslúžili, celý týždeň tvrdo pracovali. Pre trénera je fantastické vidieť takéto výkony od jeho zverencov," citoval portál BBC Conteho.

Southampton zostal v tabuľke deviaty, doma prehral prvýkrát v ročníku.

"V prvom polčase sme hrali dobre, mali sme aj dosť šancí. je ale ťažké hrať, keď inkasujete gól už po pár minútach. Oni mohli hrať potom na obranu a rýchle brejky. Je to trochu frustrujúce, lebo sme nenašli riešenie prekonať ich obranu, hoci sa snažíme hrať pekný futbal. Ale ešte sa môžeme zlepšiť," zhodnotil tréner domácich Claude Puel.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Chelsea sa dotiahla na rivalov, Conte je nadšený zo svojich zverencov