Chelsea musela obviniť rozhodcu z rasistických poznámok

SITA|13. nov 2012 o 18:06

Obeťami Clattenburgových rasistických poznámok mal byť nigérijský stredopoliar John Obi Mikel, slová počul aj Brazílčan Ramires.

LONDÝN. Londýnsky futbalový klub Chelsea nemal podľa slov riaditeľa Brucea Bucka inú možnosť, ako stotožniť sa s tvrdeniami hráčov o rasových urážkach zo strany rozhodcu októbrového súboja Premier League s Manchestrom United (2:3) Marka Clettenburga.

Hlavný arbiter v druhom polčase vylúčil Londýnčanom Branislava Ivanoviča a Fernanda Torresa a podľa zástupcov Chelsea navyše pri komunikácii s dvoma hráčmi zdolaného tímu použil vyjadrenia zaváňajúce rasizmom.

Obeťami Clattenburgových rasistických poznámok mal byť nigérijský stredopoliar John Obi Mikel, slová počul aj Brazílčan Ramires.

Buck sa pri vnútroklubovom vyšetrovaní trikrát spýtal zainteresovaných hráčov, či nemohli počuť "Mikel" miesto "monkey" (v angl. opica - pozn.).

"Bolo našou povinnosťou nahlásiť tento incident Futbalovej asociácii. Ak by sme to neurobili, boli by sme ´ukrižovaní´. Nikto nemôže považovať tento krok za pokrytecký a nemôže ho spájať s prípadom Johna Terryho," povedal pre London Evening Standard Bruce Buck.

Terry mal pred rokom rasisticky urážať Antona Ferdinanda, za čo dostal dištanc na štyri zápasy a pokutu 220-tisíc libier.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Chelsea musela obviniť rozhodcu z rasistických poznámok