Chelsea môže využiť vynútené absencie hráčov Man Utd a Arsenalu

TASR|2. apr 2010 o 12:34

Futbalisti Chelsea FC môžu už v 33. kole anglickej ligy využiť fakt, že konkurenti v boji o titul Manchester United a Arsenal FC majú na zozname zranených hráčov svoje najväčšie ofenzívne opory.

Londýn. V šlágri kola zavítajú zverenci tréner Carla Ancelottiho práve na Old Trafford.

Na čele anglickej Premier League figuruje šesť kôl pred koncom sezóny Manchester United (72 b.) s jednobodovým náskokom pred Chelsea FC, tretí Arsenal stráca na lídra štyri body. Chelsea po vypadnutí z Ligy majstrov sa dostala do určitej výhody, pretože celý týždeň sa mohla pripravovať na dôležitý súboj. Navyše, "blues" majú čo naprávať, minulý rok prehrali na Old Trafforde 0:3, i keď tentoraz ich nebude strašiť zranený kanonier Wayne Rooney.

"Bude veľmi dôležité, aby sme v sobotňajšom náročnom stretnutí zopakovali výkony z posledných duelov. Ideme do zápasu bez strachu s cieľom hrať svoju hru. Nie je jednoduché hrať na Old Trafforde, ale rozhodne nechceme zopakovať minuloročný výkon," skonštatoval kapitán Chelsea John Terry, ktorého tím zaznamenal v posledných dvoch ligových kolách 12 gólov. Hostia budú mať už k dispozícii aj kľúčového útočníka Didiera Drogbu, ktorý odpočíval v zápase s Aston Villou (7:1).

Papierovo ľahšieho súpera má Arsenal, ktorý privíta na štadióne Emirátov Wolverhampton. Lenže londýnskych kanonierov trápia početné zranenia, proti "pútnikom" nebudú určite hrať kapitán Cesc Fabregas, Andrej Aršavin ani William Gallas. Všetci traja sa zranili v zápase Ligy majstrov proti FC Barcelona. Fabregas má podozrenie na zlomeninu, Aršavin vypadol z hry na 2-3 týždne a Gallas ukončil klubovú sezónu predčasne pre problémy s lýtkom.

"Spomínaná trojica hráčov určite nenastúpi. Problémy s chrbtom však má Gael Clichy, ktorý nemôže dobre dýchať a Denilsona zasa trápia slabiny. Uvidíme, Clichy a Denilson možno zasiahnu do hry," referoval tréner Arsene Wenger.

Informoval agentúra AP.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Chelsea môže využiť vynútené absencie hráčov Man Utd a Arsenalu