Chelsea chce späť anglický ligový titul

SITA|21. júl 2007 o 12:32

LONDÝN 21. júla (SITA, AFP) - Futbalový tréner Jose Mourinho upozornil, že jeho zverencom v FC Chelsea nemôže nič zabrániť v tom, aby v budúcej sezóne znovu získali anglický ligový titul, ktorý im po ...

LONDÝN 21. júla (SITA, AFP) - Futbalový tréner Jose Mourinho upozornil, že jeho zverencom v FC Chelsea nemôže nič zabrániť v tom, aby v budúcej sezóne znovu získali anglický ligový titul, ktorý im po dvoch rokoch prebral Manchester United. Charizmatický portugalský kormidelník Mourinho a vlastník klubu, ruský oligarcha Roman Abramovič počas minulotýždňového stretnutia v Londýne zakopali vojnovú sekeru. Štyridsaťštyriročný kouč následne vyhlásil, že "The Blues" sú jednotní a svoju myseľ upriamujú na znovuzískanie ligového primátu. "Som šťastný v tomto klube a spokojný s jeho štruktúrou. Podpora a komunikácia je vynikajúca a hráči sú fantastickí," vyjadril sa Mourinho, momentálne pripravujúci svoj tím na posledný zápas predsezónneho turné po USA proti Los Angeles Galaxy, v ktorého drese pôsobí od júla aj David Beckham. Úspešný kouč je presvedčený, že do vitríny na Stamford Bridge pribudnú pod jeho vedením ďalšie trofeje. "Som optimista. Za posledných päť rokov mojej kariéry som získaval tituly, nie príležitostne. Myslím si, že aj teraz ideme tým istým smerom," dodal Mourinho.

"Naši rivali sa posilnili, ale to aj my. Nemyslím si, že to bude o tom, že kto minie viac peňazí získa titul. Vždy to bolo o bojovnosti, súdržnosti a o tom, ktorí z veľkých hráčov budú mať lepšiu sezónu. Cristiano Ronaldo mal skvelú sezónu a to bol hlavný dôvod, prečo United získali titul. Tento ročník budeme potrebovať v útoku dvoch, troch hráčov so šťastenou, o to sa budeme snažiť," povedal stredopoliar Chelsea Joe Cole, minulú sezónu laborujúci so zranením kolena.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Chelsea chce späť anglický ligový titul