Čepelová na Roland Garros vypadla, Rybáriková si zahrá druhé kolo

Čepelová.
Čepelová. (Autor: TASR)
Sportnet|27. máj 2014 o 09:54

Jana Čepelová prehrala na Roland Garros v prvom kole so Slovinkou Hercogovou 2:6, 3:6. Magdaléne Rybárikovej skrečovala v treťom sete Urszula Radwaňská.

PARÍŽ. Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková postúpila na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži do druhého kola.

V prvom otočila nepriaznivo sa vyvíjajúci duel s Poľkou Urszulou Radwaňskou, za stavu 4:6, 6:4 a 3:0 jej súperka zápas skrečovala. Stretnutie trvalo 1:35.

Ďalšou súperkou Rybárikovej bude Španielka Maria-Teresa Torrová-Florová. Tá vyradila Češku Kláru Koukalovú nasadenú ako tridsiatu.

"Teším sa z postupu, ale je mi ľúto Urszuly, ktorá musela odstúpiť. Verím, že sa dá do poriadku. Radšej by som vyhrala riadne na dvorci. Mám za sebou len minimálnu prípravu na Roland Garros, preto som rada, že som v druhom kole," povedala pre Rádio Slovensko Magdaléna Rybáriková.

Po turnaji v Ríme mala problémy so svalom na nohe a pred druhým grandslamom roka bola chorá a brala antibiotiká.

"Myslím si, že to bude už lepšie. Zdravotne sa cítim už dobre, celkom som vládala na kurte. Víťazstvo na antuke je pre mňa plusom, keďže to nie je môj najobľúbenejší povrch. Chcem byť predovšetkým zdravotne fit na trávu a hard, čo sú moje obľúbené povrchy," doplnila pre Rádio Slovensko Magdaléna Rybáriková.

Vyhrala druhý set

V prvom sete si obe tenistky držali servis až do stavu 5:4 pre Radwaňskú, ktorá si ale v desiatej hre pri podaní súperky vypracovala tri setbaly a ten posledný premenila na zisk úvodného dejstva.

V druhom si Rybáriková vypracovala náskok 2:0 a hoci Poľka ešte dokázala vyrovnať na 3:3, záver setu už patril slovenskej reprezentantke. V rozhodujúcom sete Rybáriková vďaka dvom brejkom odskočila na 3:0 a súperka vzápätí duel vzdala.

Vo vzájomnej bilancii s U. Radwaňskou tak vedie Rybáriková už 3:1 a postupom do 2. kola vyrovnala svoje kariérne maximum na parížskej antuke. Predtým sa cez prvú prekážku dostala aj v rokoch 2008, 2009, 2010 a 2013.

Čepelová prehrala už v prvom kole

Čepelovej nevyšiel úvod zápasu, keď dvakrát stratila podanie a Hercogová si vybudovala rozhodujúci náskok 3:0.

V druhom dejstve sa Slovinka po rýchlom brejku ujala vedenia 3:1 a zápas už dotiahla do úspešného konca. Čepelová postúpila začiatkom apríla do finále turnaja WTA na zelenej antuke v americkom Charlestone, odvtedy však prežíva výsledkovú krízu.

V Madride ani v Ríme nepostúpila do hlavnej súťaže, v Norimbergu stroskotala hneď na úvodnej prekážke.

"Myslím si, že výsledok vôbec neodráža, aký to bol zápas. Odohrali sme veľa strašne vyrovnaných gemov pri jej servise. Napríklad ten za stavu 0:3 trval 10-15 minút, ale nepodarilo sa mi ju tam zlomiť a ona tým už rozhodla o prvom sete," povedala Jana Čepelová pre Rádio Slovensko.

"Vedela som, čo musím zlepšiť, a usilovala som sa zvládnuť to, škoda však incidentu, keď som mala loptu na 2:1 v druhom sete, dala som víťazný úder, ale zakričali mi ´out´, ona ten gem napokon ešte získala a už sa to so mnou ťahalo," dodala Čepelová.

V predmetnej hre mala 6 brejkbalov. Celkovo využila len 1 z 10 takýchto príležitostí, súperka 5 z 9. Hercogová mala pomer "winnerov" a nevynútených chýb 18:25, zdolaná 15:31.

Online prenos

Magdaléna RYBÁRIKOVÁ (SR) - Urszula Radwaňská (Poľ.) 4:6, 6:4, 3:0 - skreč Radwaňská

Zápas sa skončil. U. Radwanská v treťom sete zápas vzdala. Rybáriková postúpila do druhého kola.

tenis_lipticka_15.jpg 1:0 - 3. set. Magdaléna Rybáriková v treťom sete začala ziskom hneď prvého servisu súperky.

Druhý set sa skončil. Rybáriková ho vyhrala 6:4 a vyrovnala na 1:1.

tenis_lipticka_15.jpg 3:1 - 2. set. Slovenka vyhrala prvé Radwanskej podanie v druhom sete a viedla 2:0. Ďalšie podania si hráčky udržali a je tak stav 3:1.

Prvý set sa skončil. Rybáriková ho prehrala 4:6.

tenis_lipticka_15.jpg 4:5 - 1. set. Rybáriková prehrala ďalšie súperkyne podanie a pri vlastnom podaní hrá o zotrvanie v prvom sete.

tenis_lipticka_15.jpg 2:2 - 1. set. Slovenka Rybáriková vyhrala svoje druhé podanie v zápase a vyrovnala na 2:2.

Polona Hercogová (Slov.) - Jana ČEPELOVÁ (SR) 6:2, 6:3

Štvorhra mužov - 1. kolo

Nicholas Monroe, Simon Stadler (USA/Nem.) - Martin KLIŽAN, Dominic Thiem (SR/Rak.) 6:3, 7:5

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Čepelová na Roland Garros vypadla, Rybáriková si zahrá druhé kolo