Budaj o hrozivej bilancii Colorada: Nehráme dobre

Peter Budaj.
Peter Budaj. (Autor: TASR)
Hana Čiefová|6. mar 2011 o 12:21

Hokejovému tímu NHL z Colorada sa nedarí. Prehral 15 z posledných 16 zápasov a najhorší tím Západnej konferencie Edmonton stráca na Avalanche už len šesť bodov.

BRATISLAVA/DENVER. Napriek tomu, že do tímu sa po 11-zápasovej absencii zavinenej zranením vrátil kapitán tímu Adam Foote, ani on nezabránil zahanbujúcej prehre s Oilers 1:5. Tím okrem toho prišiel o Ryana Stoa, ktorý bude chýbať dva až tri týždne kvôli operácii slepého čreva. Do konca sezóny Avalanche nemôžu počítať ani s Petrom Muellerom, ktorý má otras mozgu.

Od Edmontonu už len 6 bodov

Peter Budaj sa do bránky Colorada dostal v zápase s Edmontoom až v 29. minúte, keď vystriedal po štvrtom inkasovanom góle nepresvedčivého Briana Elliotta. Budajovi sa podarilo zastaviť kanonádu hostí, keď z 12 striel inkasoval iba jeden gól, prehre 1:5 však nezabránil.

Bol to už piaty neúspech Colorada v rade a Lavínam reálne hrozí, že ich Oilers ešte predbehnú v tabuľke. Najhorší tím Západnej konferencie stráca na Colorado už len šesť bodov.

Peter Budaj potvrdil, že nálada v tíme nie je ideálna a hráči zbierajú zvyšky motivácie: "Je to ťažké, ale všetci sme za to zodpovední. Nehráme dobre, ale v hre je ešte veľa bodov a treba sa vzchopiť."

Budajovi spoluhráči sa snažia udržať si optimizmus: "Možno nás táto šnúra prehier v niečom zocelí. Snažíme sa udržať si pozitívny pohľad na našu neutešenú situáciu," povedal Paul Šťastný.

((videjko))

Hejduk: Je to hrozné

"Keby som mal odpoveď na otázku, prečo hráme takto hrozne, určite by som s tým niečo urobil. Jednoducho nám to teraz nejde. Trápime sa. Je to aj veľká hanba, hlavne pred domácim publikom. Toto je asi najhoršie obdobie, čo som tu v Colorade Avalanche zažil. A to som tu už pekných pár rokov. Je to hrozné," povedal český krídelník Milan Hejduk.

Zápas Edmontonu s Coloradom 5:1

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Budaj o hrozivej bilancii Colorada: Nehráme dobre