Brutálna sila pod košom, tvrdí o Fenerbahce tréner Kováčik

Crystal Langhorneová (uprostred) z tímu Good Angels Košice v zápase Euroligy.
Crystal Langhorneová (uprostred) z tímu Good Angels Košice v zápase Euroligy. (Autor: TASR/AP)
SITA|20. okt 2015 o 10:35

Basketbalistky čaká v Eurolige dvojnásobný finalista súťaže.

KOŠICE. Ak domáci víťazný zápas so Salamancou bol pre basketbalistky Good Angels Košice (66:47) príjemným euroligovým rozbehom, v stredu ich čaká v Istanbule náročný duel.

Proti sebe budú mať 14-násobného tureckého majstra a dvojnásobného finalistu Euroligy s nabitým kádrom podľa trénera Maroša Kováčika ašpirujúcim na celkový triumf v tejto súťaži. Košičanky sa v Istanbule predstavia stále bez Američanky Shenise Johnsonovej, ktorá po finálovej účasti vo WNBA v drese Indiany priletí na východ Slovenska až v piatok 23. októbra.

Súperovi chýbajú dve hráčky

"Ideme na palubovku topfavorita, kde však môžeme veľa stratiť. Minimálne sebavedomie, ktoré sme teraz nabrali. Máme jedno dôležité víťazstvo, ale nebudeme ho mesiac oslavovať. Bolo by to scestné," pripomenul tréner Maroš Kováčik.

"Turecký tím ešte nie je kompletný. Máme informácie, že zatiaľ im chýbajú dve obvodové hráčky - Američanka s chorvátskym pasom Zellousová, ktorá hrala v tíme aj v minulej sezóne a tiež ďalšia Američanka Colemanová, spoluhráčka Johnsonovej z Indiany. Znamená to, že momentálne ešte nemajú 'vonkajšiu' hru vyváženú s tou pod košom. Hoci na obvode majú tureckú reprezentantku Vardarliovú a tiež nám dobre známu Quigleyovú z pôsobenia v Košiciach. Podkošová štvorica Veramejenková, Hollingsworthová, Lavenderová a Kobrynová však predstavuje brutálnu silu."

Istanbul začal prehrou

Na pripomenutie, že v úvodnom zápase v A-skupine EL hráčky Fenerbahce Istanbul jednoznačne prehrali v Kursku (40:72), Kováčik podotkol: "Bol by nezmysel hodnotiť ich na základe vysokej prehry v Kursku. Keď budú kompletné a zohrajú sa, budú favoritkami na celkové víťazstvo spoločne s Jekaterinburgom, USK Praha a možno aj Kurskom," myslí si Kováčik.

Výprava Good Angels Košice naberie smer Istanbul z letiska v Budapešti v utorok krátko po poludní, večer od 20.00 h tureckého času čaká na 12-násobné majsterky Slovenska tréning. Stredajší duel Fenerbahce Istanbul - Good Angels Košice sa začne o 19.00 h SELČ.

Stredajší program 2. kola v A-skupine Euroligy žien:

Galatasaray Istanbul (Tur.) - Dinamo Kursk (Rus.) /14.30/

Fenerbahce Istanbul (Tur.) - Good Angels Košice (SR) /19.00/

Perfumerías Avenida Salamanca (Šp.) - Villeneuve D’Ascq Lille Métropole (Fr.) /20.30/

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Brutálna sila pod košom, tvrdí o Fenerbahce tréner Kováčik