Fantastický úspech slovenského boxera. Stal sa profesionálnym majstrom Poľska

Zsolt Osaďan.
Zsolt Osaďan. (Zdroj: Patron Boxing)
SvetMMA|27. jún 2022 o 15:13

Neporazený Slovák pripravil poľskému protivníkovi prvú prehru kariéry.

TORUŇ. Slovenský profesionálny boxer Zsolt Osaďan (22-0-1, 15 KO) sa uplynulú sobotu stal národným šampiónom Poľska.

Napodobnil tak kolegov z tímu Patron Boxing Vasila Ducára a Pavla Polakoviča, ktorí už tak aktuálne nie sú jedinými národnými šampiónmi vo farbách tejto českej boxerskej stajne.

Na podujatí Polsat Boxing dokázal Slovák zdolať domáceho Radomira Obrusniaka (6-1, 2 KO) po desiatich kolách tesne 2-1 na body (96-93, 95-94 a 94-96).

„Zápas som si užil od začiatku do konca. Absolútne ničím ma neprekvapil. Vlastne áno, tými hlavičkami, ktoré ma v prvom kole skoro stáli môj sen,“ začal s hodnotením súboja Osaďan. A pripomenul úvodné dejstvo, v ktorom bol ringovým rozhodcom počítaný.

Na zemi sa síce ocitol, ale opakované zábery ukázali to, čo skúsenému divákovi pri televízii aj v hale nemohlo uniknúť - Obrusniak ho poslal k zemi úderom svojej hlavy. Situácia tak mala skončiť úplne opačne - bod dole mal ringový, ktorý mal navyše situáciu ako na tanieri, strhnúť poľskému boxerovi a Osaďana vôbec nepočítať.

„Nechápem, že ho za to vôbec nenapomenul, ale som rád, ako to nakoniec dopadlo. Vieš, ja som bol od chvíle, keď mi ten zápas bol ponúknutý (v polovici mája), presvedčený, že vyhrám. Dva roky na túto šancu čakám, trénujem každý deň. V príprave som mal oveľa lepších a silnejších súperov, než bol on,“ pokračoval nový poľský šampión.

Mimochodom, o jeho sebadôvere, ale aj zodpovednosti svedčí skutočnosť, že plnil nastavený tréningový plán aj na krátkej dovolenke v priebehu prípravy. Tá už totiž nešla stornovať.

Trénera počúval na slovo

„Splnil všetko. A aj v zápase. S jeho výkonom som úplne spokojný, do bodky plnil všetko, čo sme si povedali. V zápase dominoval. Deklasoval ho, tie body trochu nechápem. Ale veril som, že nám to dajú, pretože ešte pred vyhlásením za mnou prišiel moderátor a pýtal sa ma, či zvládneme rozhovor v angličtine,“ nešetril chválou na svojho zverenca šéftréner Patron Boxing Michal „Mikeš“ Vančura.

Ten ako znalec svetového boxu verí, že to je len začiatok Osaďanovej cesty. „Kam, až to môže dotiahnuť, je vo hviezdach, ľahká váha je napchatá talentom, sú tu Vasyl Lomačenko, Gervonta Davis, Devin Haney, Ryan Garcia, Téofimo Lopéz aj ďalší, ale ja verím, že pokiaľ na sebe bude Zolty makať, tak sa s nimi raz môže skúsiť popasovať,“ pridal zástupca pražského Spejbl Gymu.

Čo na to nová slovenská jednotka naprieč váhami a číslo 33 v európskom rebríčku ľahkej váhy? „Cítim, že som porazil jedného z najlepších chalanov v Európe (Obrusniak pred duelom okrem iného vyhlasoval, že súpera vôbec neštudoval, a že ho zaujíma vlastný výkon, a že toto je ešte len začiatok jeho cesty). Teraz je rad na ďalšie výzvy, mali sme boxovať o európsky pás WBO, rád by som mal aj český pás, aby som potvrdil, že som česko-slovenská jednotka,“ pousmial sa Osaďan.

Svoje ťaženie Európou začal v Poľsku. Kde sa zastaví? Len tak pre zaujímavosť – český pás v ľahkej váhe momentálne svojho majiteľa nemá, o váhu vyššie, ktorú „Zolty“ tiež boxuje, patrí Erikovi Agateljanovi (9-0, 6 KO). „Som otvorený čomukoľvek. Teraz si ale potrebujem oddýchnuť, teším sa na svojich najbližších a rodinu. Na chvíľu vypnem, pretože teraz som išiel fakt naplno, telo a hlava dobijú energiu a potom sa ide ďalej,“ dodal Osaďan.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Fantastický úspech slovenského boxera. Stal sa profesionálnym majstrom Poľska