Bolo to zlé rozhodnutie, tvrdí o vylúčení Lamparda Scolari

SITA|1. feb 2009 o 20:28

Tréner anglického futbalového veľkoklubu Chelsea Londýn Luiz Felipe Scolari sa po prehre v 24. kole najvyššej anglickej súťaže v Liverpoole (0:2) hneval na hlavného rozhodcu.

LIVERPOOL. Tréner anglického futbalového veľkoklubu Chelsea Londýn Luiz Felipe Scolari sa po prehre v 24. kole najvyššej anglickej súťaže v Liverpoole (0:2) hneval na hlavného rozhodcu stretnutia Mika Rileyho. Ten podľa brazílskeho kouča uškodil jeho zverencov, keď v 60. min vylúčil Franka Lamparda za nešetrný zákrok na Xabiho Alonsa. Šesťdesiatoročný rodák z mesta Passo Fundo však s týmto rozhodnutím nesúhlasí a požaduje odvolanie červenej karty, ktorá by mohla anglického stredopoliara vyradiť z hry v ďalších troch zápasoch.

"Je normálne, že sme prehrali po tom, čo sa stalo. Mali viac šancí, pred týmto incidentom však tomu tak nebolo. Ak si rozhodca pozrie tento zákrok ešte raz, možno zmení svoje rozhodnutie. Nerozumiem červenej karte. Ak však celý zákrok arbiter uvidí ešte raz, možno odvolá červenú kartu a Lampard bude môcť v ďalších stretnutiach nastúpiť. Nemôže hrať pre chybu, to nie je možné," skonštatoval Scolari, ktorý ako tréner priviedol brazílske mužstvo v roku 2002 k víťazstvu na majstrovstvách sveta. Dlho sa zdalo, že sa oba tímy rozídu zmierlivou remízou. V 89. min však prišla nečakaná akcia domácich. Po centri z ľavej strany od Fabia Aurelia rozjasal domáce tribúny Fernando Torres. Španielsky útočník potom prekonal Petra Čecha druhýkrát v nadstavenom čase po chybe hosťujúcej obrany. Liverpool získal 3 body a v tabuľke stráca na úradujúceho anglického majstra a vedúci tím súťaže Manchester United 2 body. "Červení" diabli však majú ešte zápas k dobru. Chelsea je na treťom mieste, líder však má pred ňou 5-bodový náskok.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Bolo to zlé rozhodnutie, tvrdí o vylúčení Lamparda Scolari