Bola to katastrofa, hodnotil svoj výkon v Barcelone Nadal

Rafaelovi Nadalovi to v treťom kole v Barcelone nešlo.
Rafaelovi Nadalovi to v treťom kole v Barcelone nešlo. (Autor: TASR/AP)
SITA|24. apr 2015 o 13:14

Kým sa mi nepodarí prísť na to, z čoho vyplývajú moje tohtosezónne výkyvy výkonnosti, zostanem herne zraniteľný, priznáva Španiel.

BARCELONA. Španiel Rafael Nadal sa rozlúčil s tenisovým turnajom na antuke v Barcelone už v osemfinálovom treťom kole. Vo štvrtok prehral s Talianom Fabiom Fogninim 4:6 a 6:7 (6).

"Bola to katastrofa. Fabio zahral lepšie ako ja a zaslúžil si víťazstvo. Kým sa mi nepodarí prísť na to, z čoho vyplývajú moje tohtosezónne výkyvy výkonnosti, zostanem herne zraniteľný," uznal podľa webu ATP Nadal.

Zostrih zo zápasu medzi Nadalom a Fogninim.

V minulosti dosiahol v katalánskej metropole osem celkových triumfov.

"Minulý týždeň som mal v Monte Carle najlepší turnaj v tomto roku. Bol plný vydarených vecí. Teraz prišiel úplný opak - veľmi negatívny týždeň. Myslel som si, že nachádzam konzistenciu, ale nestalo sa," vyhlásil štvrtý muž rebríčka.

Pred týždňom v Monaku prehral v semifinále so Srbom Novakom Djokovičom. A po štyroch tohtoročných antukových vystúpeniach bude mať na konte len jednu trofej - z Buenos Aires.

"Výzvou pre mňa je dostať sa nazad na najvyššiu možnú úroveň. Budem pracovať, kým sa to neudeje. Som presvedčený, že sa mi to podarí," predznamenal Nadal.

nadal_fognini.jpg

Rafael Nadal (vľavo) podáva ruku víťaznému Fabiovi Fogninimu. FOTO - TASR/AP.

V kariére získal 65 singlových trofejí. Fognini ho však na sypkom podklade zdolal v poslednom období už druhý raz. Predtým pred dvoma mesiacmi v brazílskom Riu de Janeiro.

"Myslím si, že som predviedol naozaj solídny tenis. Úspech v druhom sete bol, samozrejme, kľúčový, lebo za stavu 1:1 by sa mi proti nemu hralo zložito. O to viac, že by to bolo s vedomím nevyužitých troch mečbalov od stavu 6:3 v tajbrejku," povedal Fognini.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Bola to katastrofa, hodnotil svoj výkon v Barcelone Nadal