Bol prvou posilou nového trénera. Marinčin bojuje o miesto

(Autor: Twitter)
SITA|25. sep 2015 o 15:26

Do Toronta zamieril z Edmontonu koncom júna. Portál TheStar.com píše, že Martin Marinčin by mal získať pozíciu v tretej defenzívnej dvojici.

TORONTO. Slovenský obranca Martin Marinčin v súčasnosti bojuje o miesto v zostave mužstva NHL Toronto Maple Leafs. A podľa portálu TheStar.com je na dobrej ceste získať pozíciu v tretej defenzívnej dvojici.

Mladého košického beka získali Maple Leafs z konkurenčného Edmontonu koncom júna. Bol prvým hráčom, ktorého do mužstva dotiahol nový kouč Toronta Mike Babcock.

Montáž toho najlepšieho od Martina Marinčina.

Dvadsaťtriročný zadák má za sebou dve nekompletné sezóny v organizácii Oilers. V roku 2014 si zahral na ZOH v Soči i seniorských majstrovstvách sveta.

S príchodom kormidelníka Babcocka určite nastanú v Toronte zmeny v hernom štýle. Marinčin by mal byť ich súčasťou. "Snažím sa čo najlepšie korčuľovať, čo mi stále viac umožňuje hrať jednoducho a užívať si hokej," poznamenal slovenský obranca.

kings_oilers_hockey-047467206e3d4644aca5_r9361_res.jpeg

Vlani si Martin Marinčin (vpravo) obliekal dres Edmontonu Oilers. FOTO - SITA/AP.

Hokejový rast mladého beka mali v Edmontone pod palcom o čosi skúsenejší spoluhráči Jeff Petry či Mark Fayne. "Obaja mi dosť pomohli," priznáva.

"Na ľade aj mimo neho sa snažili viesť ma správnym smerom. Dosť to pre mňa znamenalo," dodal.

V príprave sa Marinčin podieľal na víťazstve Toronta nad Ottawou Senators. Asistoval na štvrtý gól tímu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Bol prvou posilou nového trénera. Marinčin bojuje o miesto