Blatter tvrdo kritizuje Brazíliu za zlú organizáciu MS

Takto zle sme na tom ešte neboli, odkázal Brazílčanom Sepp Blatter.
Takto zle sme na tom ešte neboli, odkázal Brazílčanom Sepp Blatter. (Autor: SITA / AP)
TASR|6. jan 2014 o 10:39

Švajčiarsky šéf FIFA Sepp Blatter verí, že celonárodné protesty, ktoré zasiahli krajinu počas vlaňajšieho Pohára konfederácií, sa nebudú tento rok opakovať.

RIO DE JANEIRO. Prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Sepp Blatter tvrdo skritizoval brazílskych organizátorov MS 2014 za meškajúce práce pri výstavbe štadiónov.

Blatter: Pritom mali sedem rokov

Šesť z dvanástich štadiónov, ktoré budú hostiť tohtoročný futbalový svetový šampionát (12. júna - 13. júla), ešte stále nie je dokončených. Obavy vzbudzuje aj pomalé tempo rekonštrukcie letísk, výstavby hotelov a infraštruktúry.

"Brazília si konečne musí uvedomiť, že začali s prácami neskoro. Odkedy šéfujem FIFA, je to krajina s najväčším časovým sklzom pri organizovaní majstrovstiev sveta. A pritom je to jediná krajina, ktorá mala na prípravu tak dlhý čas - až sedem rokov," hneval sa Blatter.

Protesty nečaká

Švajčiar zároveň vyslovil presvedčenie, že celonárodné protesty, ktoré zasiahli krajinu počas vlaňajšieho Pohára konfederácií, sa nebudú tento rok opakovať.

"Som v tomto smere optimistom. Verím, že Brazílčania nebudú útočiť priamo na futbal. Je to predsa ich šport, ich náboženstvo," dodal v rozhovore pre denník 24 Heures.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Blatter tvrdo kritizuje Brazíliu za zlú organizáciu MS