Beck postúpil do finále turnaja v Sarajeve

Karol Beck
Karol Beck (Autor: TASR)
TASR|13. mar 2010 o 15:43

Slovenský tenista Karol Beck sa prebojoval do finále dvojhry na challengeri v Sarajeve.

SARAJEVO. Slovenský tenista Karol Beck sa prebojoval do finále dvojhry na challengeri v Sarajeve (dotácia 30.000 eur). V semifinále si ako nasadená jednotka poradil s Chorvátom Ivanom Dodigom v troch setoch 6:3, 3:6, 6:3 a v nedeľu bude mať šancu zavŕšiť víťazný turnajový hetrik.

Vo februári zverenec trénera Jána Krošláka triumfoval na challengeroch v Bergame i Belehrade a vrátil sa do prvej svetovej stovky. Beck vďaka triumfu nad Dodigom natiahol svoju víťaznú sériu už na 14 zápasov.

V dueli o titul nastúpi proti Francúzovi Edouardovi Rogerovi-Vasselinovi. Beck má v Sarajeve už teraz istú prémiu 2500 eur a 48 bodov do rebríčka ATP Entry pre nasadzovanie.

Zvolenský rodák bol po postupe do tretieho finále v rade spokojný. "Dnešný zápas proti Dodigovi sa odvíjal podobne ako náš vzájomný duel v Bergame. Mal som set hore, brejk k dobru a servis, potom mi však nevyšli dva gemy a bol tretí set."

"V rozhodujúcom dejstve som mu však hneď na začiatku dvakrát zobral podanie, vybudoval som si náskok 5:0 a už som to nepustil. Bol to ťažký zápas, súper bojoval do poslednej loptičky. Som rád, že forma drží a dokážem vyhrávať náročné duely," povedal pre TASR Beck.

dvojhra - semifinále:

Karol BECK (1-SR) - Ivan Dodig (Chor.) 6:3, 3:6, 6:3

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Beck postúpil do finále turnaja v Sarajeve