Bayern vyhral aj na ihrisku tretieho M'gladbachu

Brankár Bayernu Manuel Neuer vo vzduchu.
Brankár Bayernu Manuel Neuer vo vzduchu. (Autor: SITA/AP)
SITA|24. jan 2014 o 22:32

Začala sa jarná časť nemeckej bundesligy. Mníchovčania neprehrali rekordných 42 zápasov.

MNÍCHOV. Futbalisti Bayernu Mníchov zvíťazili v piatkovom zápase 18. kola nemeckej bundesligy na trávniku Borussie Mönchengladbach 2:0 a upevnili si pozíciu na čele tabuľky. Od druhého Bayeru Leverkusen ich delí už desať bodov.

Mníchovčania neprehrali v ligovej súťaži už rekordných 42 zápasov. Naposledy neuspeli 28. októbra 2012 doma s Bayerom Leverkusen.

Teraz ich však čaká náročný program v podobe troch ligových duelov v priebehu desiatich dní. Budúcu stredu nastúpia v dohrávke v Stuttgarte a v nedeľu 2. februára hostia Frankfurt.

Bavori musia čo najskôr zabudnúť na prehru 0:3 s rakúskym Salzburgom v rámci zimnej prípravy pred týždňom.

"Musíme konkurencii ukázať, že s nami sa body len tak nezískavajú. Nemôžeme odhaliť žiadnu slabinu. Naopak, chceme potvrdiť tie najvyššie ambície," vyhlásil útočník úradujúceho šampióna Thomas Müller pred piatkovým zápasom, v ktorom neskôr premenil jeseástku za ruku domácich.

Borussia Mönchengladbach - Bayern Mníchov 0:2 (0:1)

Góly: 7. Götze, 53. Th. Müller (z pok. kopu)

Úradujúci vicemajster Borussia Dortmund nastúpi v sobotu doma proti Augsburgu a rozhodne bude chcieť vylepšiť nelichotivú bilanciu z ligovej súťaže.

Z predchádzajúcich šiestich duelov totiž zverenci Jürgena Kloppa vyhrali len jediný. V drese Borussie nenastúpi zranená trojica Ilkay Gündogan, Mats Hummels a Neven Subotič.

V tabuľke druhý Leverkusen si zmeria sily s Freiburgom a o prvé ligové víťazstvo v tejto sezóne sa pokúsi 1. FC Norimberg doma s Hoffenheimom.

Program zápasov 18. kola:

Sobota 25. januára: Borussia Dortmund - Augsburg, VfB Stuttgart - Mainz 05, VfL Wolfsburg - Hannover 96, 1. FC Norimberg - Hoffenheim, SC Freiburg - Bayer Leverkusen (všetky 15.30), Eintracht Frankfurt - Hertha Berlín (18.30)

Nedeľa 26. januára: Werder Brémy - Eintracht Braunschweig (15.30), Hamburger SV - Schalke 04 Gelsenkirchen (17.30)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bayern vyhral aj na ihrisku tretieho M'gladbachu