Basketbalové frašky v Európe pokračujú. Po Slovensku a Srbsku sa predviedli aj Turci

Hráči Fenerbahce, ilustračná snímka.
Hráči Fenerbahce, ilustračná snímka. (Autor: SITA/AP)
SITA|21. jún 2014 o 11:52

Galatasaray odmietol hrať v siedmom zápase, Fenerbachce je majstrom. Hrozí, že klub stiahne mužský aj ženský tím z najvyšších súťaži.

ISTANBUL. Záver finálovej série slovenskej extraligy medzi bratislavským Interom a Prievidzou (4:0, tretí a štvrtý zápas vyhral kontumačne) zďaleka nebol ojedinelý v basketbalovej Európe.

Fenerbahce vyhralo 20:0

V Turecku hráči Fenerbahce Istanbul na palubovke márne čakali na svojich mestských rivalov z tímu Galatasaray pred rozhodujúcim siedmym zápasom, a tak sa z titulu tešili po kontumačnej výhre 20:0.

Rozporuplnú sériu na štyri víťazstvá sprevádzali mnohé kontroverzie od nedostatočnej bezpečnosti cez nominácie rozhodcov až po pokuty či dištanc pre trénera. Galatasaray sa vlastnej spravodlivosti domáhal na Tureckej basketbalovej federácii (TBF), ale márne a na protest nenastúpil na rozhodujúci duel.

Hrozí, že tradičný klub stiahne svoj mužský aj ženský tím z najvyšších basketbalových súťaži.

V Srbsku dohrali len šiesti

Len šestica hráčov dokončila prvé finále najvyššej srbskej súťaže. V drese Crvenej Zvezdy boli na palubovke v posledných sekundách duelu štyria, za konkurenčného mestského rivala Partizan hrali len dvaja.

Súboj dvakrát na dlhé minúty museli prerušiť. Najskôr v 28. min zamierili hráči Partizanu predčasne do šatní. Za stavu 61:53 pre CZ ich stiahol tréner Duško Vujoševič, ktorý nesúhlasil s výrokmi rozhodcov. Po štvrťhodine sa prvé vášne upokojili a pokračovalo sa v zápase.

Partizan sa dostal osem minút pred koncom súboja do vedenia 69:64. Vtedy sa však po jednom z faulov rozpútala na palubovke hromadná bitka, niektorí hráči sa do nej zapojili, ďalší sa snažili kohútov od seba rozdeliť.

Po 45 minútach čakania nechali rozhodcovia vyprázdniť hľadisko, vylúčili najväčších agresorov a pokračovalo sa v hre. V závere však vylúčili ešte ďalších dvoch basketbalistov, po jednom na každej strane a súboj dohrali šiesti.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Basketbalové frašky v Európe pokračujú. Po Slovensku a Srbsku sa predviedli aj Turci