Basketbalisti Levíc sa v českej lige zobudili

(Autor: TASR)
Tomáš Prokop|4. jan 2013 o 16:23

Levickí basketbalisti bojujú o vytúžené šieste miesto, ktoré by ich posunulo medzi najlepšie tímy českej súťaže.

BRATISLAVA. S levickými basketbalistami to v českej lige nevyzeralo najlepšie. Na prelome novembra a októbra prehrali päť zo šiestich zápasov a pomaly sa im začal vzďaľovať cieľ, ktorým bol postup medzi najlepšiu šestku ligy.

Trénuje ich legenda

Vedenie odvolalo trénera Petra Bálinta, ktorého nahradil Rus Oleg Meleščenko. Legende prievidzského basketbalu sa podarilo stabilizovať káder a prišli aj výsledky. Astrum vyhral na konci roka tri zápasy za sebou, postúpil na siedme miesto len o jednu prehru za šiestym Děčínom. Prijateľný výsledok uhral aj na palubovke suveréna českej ligy z Nymburku, kde vo štvrtok prehral 63:77.

„Prišli noví hráči, zohrali sme sa a domáce zápasy ukázali, že sme na dobrej ceste byť suverénnym tímom na Slovensku a veľmi dobrým v Čechách,“ povedal rozohrávač Richard Grznár. Jeden z najvýraznejších slovenských talentov posilnil Levice pred mesiacom z Banskej Bystrice.

Ešte lepšie ako v Čechách sa Leviciam darí na Slovensku, kde vyhrali 10 zo 16 zápasov, lepšie je na tom percentuálne len Komárno.

V Čechách o play off

Meleščenkových zverencov čaká v najbližšom čase náročný program. Aj z toho dôvodu sa rozhodli pre zmeny. Američana Davida Kylesa so slovenským krídelníkom Martinom Sýkorom nahradili legionári Brian Addison a Brandon Fields.

„V českej lige pre nás stále ostáva prioritou prvá šestka. Posledných päť zápasov v základnej časti bude pre nás dôležitých ako play off,“ povedal klubovej stránke manažér tímu Ľuboš Pohánka.

Ak sa Leviciam nepodarí dostať medzi šesť najlepších tímov, budú musieť bojovať o posledné dve miesta pre play off v druhej polovici tabuľky. Na Slovensku odohrajú po dohode len základnú časť, z ktorej malo pôvodne šesť najlepších tímov postúpiť do federálnej ligy. O podobe spoločnej súťaže však obe strany stále rokujú.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Basketbalisti Levíc sa v českej lige zobudili