Basketbal: V Európe Košice a Ružomberok

Ilustračné foto.
Ilustračné foto. (Autor: SITA, AP)
SITA|2. júl 2008 o 17:45

Slovenský basketbal budú aj v nastávajúcej sezóne reprezentovať v kontinentálnych súťažiach pod hlavičkou organizácie FIBA Europe dva dlhodobo najlepšie ženské kluby z Košíc a Ružomberka.

BRATISLAVA 2. júla (SITA) - Ako potvrdili agentúre SITA na sekretariáte SBA, možnosť hrať v pohárovej Európe využili zo štyroch pre Slovensko rezervovaných miest iba majsterky z Košíc a vicemajsterky z Ružomberka.

Košičanky by sa v novom ročníku Euroligy mali podľa denníka Šport predstaviť už pod novým názvom MAXIMA BROKER, Ružomberčanky by mali v Európskom pohári FIBA obhajovať lanskú osemfinálovú účasť. Žreb oboch nadnárodných basketbalových súťaží sa uskutoční 10. júla v Mníchove.

Mužské tímy do súťaží FIBA nemôžu

Pokiaľ ide o mužských zástupcov zo Slovenska, na základe nízkeho medzinárodného koeficientu ani jeden klub nemôže participovať v súťaži organizovanej FIBA. Až sedem mužských klubov však prejavilo záujem hrávať Stredoeurópsku ligu (CEBL), v ktorej sa vlani v tzv. nultom ročníku predstavila iba Spišská Nová Ves.

Definitívna podoba CEBL pre nadchádzajúcu sezónu však stále neexistuje. "Zatiaľ sa oficiálne nevyjadrili zástupcovia z Česka a Poľska. Súčasná situácia je taká, že zo Slovenska má záujem sedem klubov, z Rakúska tri a z Maďarska a Rumunska po jednom. Múdrejší budeme koncom týždňa," informoval Viliam Koller, zodpovedný za prípravu nového ročníka tejto stredoeurópskej basketbalovej súťaže.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Basketbal: V Európe Košice a Ružomberok