Hviezda NBA sa nakrútila so zbraňou v ruke, tím ho suspendoval

Ja Morant v drese Memphis Grizzlies.
Ja Morant v drese Memphis Grizzlies. (Autor: TASR/AP)
SITA|7. mar 2023 o 14:23

Do problémov sa dostal už viackrát.

LOS ANGELES. Americký basketbalista Temetrius Jamel Morant z tímu zámorskej NBA Memphis Grizzlies si v súčasnosti odpykáva dištanc a podľa trénera Taylora Jenkinsa zatiaľ nie je známe, kedy sa vráti do akcie.

Dvadsaťtriročný rozohrávač v sobotu len pár hodín po zápase na pôde Denveru Nuggets zverejnil na svojom instagrame video, na ktorom pred nočným klubom zdanlivo držal v ruke pištoľ.

Neskôr sa za to ospravedlnil a uviedol, že "vyhľadá pomoc".

Morant prijal zodpovednosť za svoje chyby

"Urobil nejaké zlé rozhodnutia, to video bolo rozhodne jedným z nich. Prijal zodpovednosť za svoje chyby, ale až čas ukáže. Podporíme ho a dohliadneme na to, aby so sebou niečo robil.

Máme ho radi a chceme pre neho len to najlepšie. Bude to dlhý a náročný ozdravný proces, ale spolu to zvládneme," povedal Jenkins o rodákovi z Južnej Karolíny, ktorý pôsobí v Memphise štvrtú sezónu.

NBA vyšetruje spomenuté video a Morantovi môže udeliť pokutu aj dištanc, basketbalista tiež podľa právnika Jeffa Weedena môže mať problém so zákonom.

V štáte Colorado, kde sa nachádza mesto Denver, je totiž priestupkom držba zbrane pod vplyvom alkoholu či drog.

"Aj keď len popíjal šampanské a smial sa, v očiach zákona to môže byť vážna vec," myslí si Weeden.

Do problémov sa dostal už viackrát

"Ja" Morant sa počas kariéry v NBA už viackrát dostal do problémov. V decembri minulého roka mu vedenie profiligy udelilo pokutu 35-tisíc USD za nevhodný slovník na adresu hlavného rozhodcu v zápase proti Minnesote Timberwolves

Koncom januára tohto roka ho liga vyšetrovala, lebo jeho kamarát a ďalšie osoby údajne mierili laserom pripojeným k pištoli na člena tímu Indiana Pacers. Prítomnosť zbrane sa napokon nepotvrdila, ale páchatelia dostali ročný zákaz vstupu na domáce zápasy Grizzlies.

Morant odohral v Memphise celú svoju doterajšiu kariéru v NBA. Tá sa začala po tom, ako ho Grizzlies v roku 2019 draftovali z celkového druhého miesta.

V jeho premiérovej sezóne ho zvolili za najlepšieho nováčika súťaže a v uplynulom ročníku si prvýkrát zahral v zápase hviezd.

V sezóne 2022/2023 má priemer 27,1 bodu, 6 doskokov a 8,2 asistencie na zápas, pričom absolvoval 53 zo 63 duelov tímu. Memphis je momentálne druhý v tabuľke Východnej konferencie s bilanciou 38 triumfov a 25 prehier.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Hviezda NBA sa nakrútila so zbraňou v ruke, tím ho suspendoval