Využil zranenie opory súpera. Po dramatickom závere je Boston krok od finále NBA

Víťazné gesto lídra basketbalistov Bostonu Celtics Jaysona Tatuma.
Víťazné gesto lídra basketbalistov Bostonu Celtics Jaysona Tatuma. (Autor: TASR/AP)
TASR|26. máj 2024 o 07:25

V koncovke zápasu zažiaril Jrue Holiday.

NBA - finále Východnej konferencie, 3. zápas

Indiana Pacers - Boston Celtics 111:114 (69:57)

Najviac bodov: Nembhard 32, McConnell 23, Siakam a Turner (10 doskokov) po 22 - Tatum 36 (10 doskokov), Brown 24, Horford 23

/stav série: 0:3/

INDIDANAPOLIS. Basketbalisti Bostonu Celtics sú krok od postupu do finále play-off NBA. V treťom dueli finále Východnej konferencie zvíťazili na palubovke Indiany Pacers 114:111 a v sérii vedú už 3:0 na zápasy.

Postup do súboja o trofej Larryho O'Briena budú môcť spečatiť vo štvrtom súboji, ktorý sa hrá v noci na utorok o 2.00 SELČ opäť v Indianapolise.

Celtics dokázali v zápase zmazať 18-bodové manko. Obrat režíroval s 36 bodmi Jayson Tatum, zaznamenal aj desať doskokov a osem asistencií.

Jaylen Brown prispel k triumfu 24 bodmi, Al Horford pridal 23 aj vďaka parádnej streľbe z diaľky, keď zaznamenal až sedem trojok.

Dôležitú trojku dal v závere Jrue Holiday, ktorý bol navyše faulovaný, premenil trestný hod a 38,9 sekundy pred koncom poslal Celtics do vedenia 112:111.

Holiday potom obral o loptu Andrewa Nembharda a dvoma premenenými trestnými hodmi spečatil výhru hostí na konečných 114:111.

VIDEO: Dramatická koncovka zápasu Indiana - Boston

"Náš cieľ sme splnili zatiaľ len čiastočne. Momentálne sme v skvelej pozícii, jeden triumf nás delí od účasti vo finále NBA. Samozrejme, chceme vyhrať celú súťaž," uviedol Tatum podľa agentúry AP.

Indiana ukončila domácu víťaznú sériu v play-off, ktorá trvala šesť stretnutí.

V zápase jej chýbal Tyrese Haliburton, ktorému sa obnovilo zranenie a musel zápas vynechať pre natiahnutý zadný stehenný sval. Pacers nepomohlo 32 bodov Nembharda, Timothy John McConnell mal 23 bodov.

"Naši chlapci odohrali skvelý zápas. Dnes sme však trochu zaostali za súperom. V pondelok nás čaká ďalší duel, do ktorého pôjdeme s plným nasadením," povedal Rick Carlisle, tréner Pacers.

Pavúk play-off NBA

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Využil zranenie opory súpera. Po dramatickom závere je Boston krok od finále NBA