Barcelona kúpila chorvátskeho tínedžera za 8 miliónov

S loptou  sedemnásťročný chorvátsky stredopoliar Alena Halilovič.
S loptou sedemnásťročný chorvátsky stredopoliar Alena Halilovič. (Autor: WIKIMEDIA)
TASR|28. feb 2014 o 10:07

FC Barcelona už pre budúcu sezónu získala druhú posilu. Je ňou mladý Chorvát Alen Halilovič.

BARCELONA. Vedenie španielskeho futbalového klubu FC Barcelona získalo z Dinama Záhreb sedemnásťročného chorvátskeho stredopoliara Alena Haliloviča.

Podľa agentúry dpa katalánsky gigant zaplatil za ľavonohého futbalistu čiastku okolo 8 miliónov eur.

Halilovič je najmladším autorom gólu v najvyššej chorvátskej súťaži a súčasne je najmladším členom reprezentačného A-tímu v histórii.

Za reprezentáciu odohral tri zápasy

Futbalista, ktorý odohral za chorvátsky národný tím tri zápasy, bude hrať v budúcej sezóne v druhej španielskej lige za béčko Barcelony.

Halilovič je už druhou akvizíciou Barcelony pre budúcu sezónu, pred ním podpísal zmluvu brankár Borussie Mönchengladbach Marc-Andre ter Stegen.

Pred novým ročníkom sa na Nou Camp vrátia aj hráči z hosťovania, stredopoliar Rafinha zo Celty Vigo a krídelník Gerard Deulofeu z FC Everton.

Obranca Jordi Alba si doliečil svalové zranenie a vo štvrtok sa opäť zapojil do tréningového procesu španielskeho futbalového klubu FC Barcelona. Informovala agentúra Reuters.

Obnovil si zranenie

Alba by mohol byť na súpiske katalánskeho giganta už v nedeľňajšom domácom súboji s Almeriou, no pravdepodobne sa mu ujde iba miesto na lavičke náhradníkov.

Španielsky reprezentant si privodil zranenie zadného stehenného svalu prvýkrát ešte pred Vianocami a vystavilo mu vyše dvojmesačnú maródku.

Obnovil si ho minulý týždeň v prvom osemfinálovom dueli Ligy majstrov s Manchestrom City (2:0), našťastie sa však neopakovala dlhá liečba.

Alba vynechal víkendový ligový zápas na pôde Realu Sociedad, v ktorom zverenci Gerarda Martina prehrali 1:3 a prepustili pozíciu na čele tabuľky La Ligy madridskému Realu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»Barcelona kúpila chorvátskeho tínedžera za 8 miliónov