Banská Bystrica domáci duel nezvládla, s Nitrou prehrala 2:3

Hokejisti Nitry odpovedali na prehraný zápas z domáceho ľadu tým najlepším spôsobom - víťazstvom hneď v úvodnom dueli v Banskej Bystrici.
Hokejisti Nitry odpovedali na prehraný zápas z domáceho ľadu tým najlepším spôsobom - víťazstvom hneď v úvodnom dueli v Banskej Bystrici. (Autor: SITA)
Sportnet|22. mar 2015 o 17:00

Zajtra je na programe štvrtý duel semifinále play-off znovu v Banskej Bystrici. V sérii vedie Nitra 2:1 na zápasy.

BANSKÁ BYSTRICA. Hokejisti HK Nitra vrátili súperom z HC '05 Banská Bystrica požičané. V nedeľňajšom treťom zápase semifinále Slovnaft play-off Tipsport extraligy dokázali triumfovať na ich ľade.

Zverenci trénera Antonína Stavjaňu síce do tretice premrhali dvojgólový náskok, ale napokon v Banskej Bystrici vyhrali tesne 3:2. V sérii hranej na štyri víťazstvá sa ujali vedenia 2:1.

Najbližší duel tretieho a druhého z tabuľky po základnej časti extraligy sa uskutoční opäť pod Urpínom v pondelok 23. marca. A s určitosťou sa bude hrať aj 25. marca v Nitre.

Do úvahy prichádzajú ešte termíny 27. a 29. marca.

Tipsport extraliga - semifinále play-off, tretí zápas:

Banská Bystrica - Nitra 2:3 (0:1, 1:1, 1:1)

Góly: 36. Handlovský (Čížek), 44. Kytnár (Kudrna) - 10. Lukáš Novák (Tománek), 32. Bajtek (Pupák), 51. Milo (Pupák)

Vylúčení: 4:4 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:1, rozhodovali: Kubuš, Müllner - Gajan, Kacej, 2841 divákov

B. Bystrica: Košarišťan - Čížek, Kousalík, Gründling, M. Rosandič, Jaborník, Bambúch, Biro, Guimond - Kudrna, Handzuš, M. Hudec - P. White, Kytnár, T. Surový - Kafka, Heizer, Handlovský - Kadura, Zigo, Matoušek

Nitra: Valent - P. König, Ordzovenský, Mezei, Milo, F. Kuzma, Michal Novák, Bačik, E. Bednár - Tománek, Stümpel, Lukáš Novák - Bajtek, J. Štefanka, Pupák - Marek Slovák, R. Školiak, H. Ručkay - J. Ručkay, Lelkeš, Piačka

Miroslav Chudý (tréner Banskej Bystrice): "V úvode sme boli akísi ustráchaní, prespali sme prvú tretinu. Chceli sme hrať inak, ale čosi nám chýbalo. Nepodarilo sa nám na Nitru vybehnúť. Neskôr sme síce vyrovnali, ale ten konečný výsledok nie je v náš prospech. V semifinále play-off rozhodujú detaily a nemôže sa stať, aby nám počas vlastnej presilovej hry unikol obranca súpera. Je to vec osobnej zodpovednosti. Napokon to, žiaľ, bol rozhodujúci okamih. Musíme sa z toho poučiť, v pondelok pôjdeme za víťazstvom."

Antonín Stavjaňa (tréner Nitry): "Bola to reklama na hokej ako hrom. Bystričania sotva čakali, že budeme nejakí zalezení. My sme útočne naladené mužstvo. Vieme hrať zo zabezpečenej obrany, ale tá ofenzíva je nám vlastná. Dušan Milo pred svojím gólom spálil jednu tutovku, týmto to napravil. Všetky súboje budú takéto tesné. Dosiahli sme dôležité víťazstvo, ale určite nie rozhodujúce."

Lukáš Handlovský, strelec jedného gólu B. Bystrice: "Urobili sme viacej chýb ako súper a pykali sme. Bohužiaľ, je to hokej, bez chýb sa nedá vyhrávať. Máme silu v útoku, no nemôže sa stávať, aby sme každý zápas doťahovali skóre. Musíme sa skoncentrovať a urobiť všetko preto, aby sme vo štvrtom zápase vyhrali. Vždy nám ujde úvod zápasu po drobných chybách, ktoré stačia súperovi na skórovanie. Treba sa koncentrovať celý zápas a nevypustiť ani chvíľku."

Miroslav Pupák, dvorný nahrávač pri dvoch góloch Nitry: "Spokojnosť je s výhrou, zobrali sme si späť, čo nám doma ukradli. Neviem, prečo si komplikujeme situáciu, keď vedieme. Či je to poľavením, potom sa súper chytí a je to zložitejšie. Treba vydržať s hrou, akú sme ukázali aj teraz na začiatku a streliť prvý gól. Ten je dôležitý, aby bol súper pod tlakom. Máme šikovných hráčov, aj presilovky sme doma využívali. Hlavne preto sme vždy začali lepšie ako súper."

Dušan Milo, autor rozhodujúceho gólu: "Zasa sme viedli o dva góly a stratili náskok, to by sa nám nemalo stávať. Diváci tlačia svojich dopredu, je to podobné prostredie na oboch štadiónoch. Často sa mi nestáva rozhodnúť zápas. Už pred mojím gólom som mal šancu a búchal som si hlavu. Inak hrávam zozadu, ja už góly v mojom veku nepotrebujem strieľať. Dúfam, že k 42 rokom si užijem aj nejaký iný darček ako tento."

/stav série: 1:2/

nitra_r6802.jpg

Nitru v play-off výrazne držia brankári. Na snímke Michal Valent prikrýva puk pred Michalom Handzušom. FOTO - SITA.

BRATISLAVA. Sériu mali rozohranú naozaj perfektne. Vyhrali prvý zápas, v druhom viedli po štyridsiatich minútach 3:1. Náskok neudržali. Prehrali po samostatných nájazdoch.

Semifinálová séria play-off Tipsport extraligy medzi Nitrou a Banskou Bystricou sa sťahuje pod Urpín. Po dvoch dueloch je stav nerozhodný – 1:1.

Zostrih z prvého zápasu medzi Nitrou a Banskou Bystricou.

„Už v úvodnom stretnutí sme mali po prvej tretine dvojgólový náskok, o ktorý sme v druhej prišli. Napokon sme však v závere strhli víťazstvo na našu stranu,“ uviedol pre agentúru SITA obranca Nitry Peter Ordzovenský.

„V druhom súboji sme za necelých dvadsaťpäť sekúnd prišli rovnako o dvojgólové vedenie. Nepoučili sme sa z prvého duelu,“ hodnotil.

„Na Banskú Bystricu si vždy musíme dávať veľký pozor. Smerom dopredu je veľmi silná a vie využiť každú ponúknutú šancu.“

Matematika teraz hovorí jasnou rečou – vo výhode sú Banskobystričania. Ak si chcú Nitrania zopakovať vlaňajšiu účasť v extraligovom finále, musia u súpera aspoň raz vyhrať.

Zostrih z druhého zápasu medzi Nitrou a Banskou Bystricou.

„Po stredajšej prehre nebolo v šatni dusno. Skôr smutno,“ priznal Ordzovenský.

„Prehrali sme vyhratý zápas, ale aj taký vie byť hokej. Vyspali sme sa z toho a pozeráme dopredu. Minimálne raz chceme v Banskej Bystrici uspieť.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Banská Bystrica domáci duel nezvládla, s Nitrou prehrala 2:3