Balotelli sa pretlačil cez troch a rozhodol o výhre Talianska

(Autor: SITA/AP)
SITA|16. jún 2013 o 22:50

Krásny gól Pirla z priameho kopu a gól Balotelliho rozhodli o víťazstve Talianska nad Mexikom 2:1 na Pohári Konfederácií.

RIO DE JANEIRO. Futbalisti Talianska zvíťazili v stretnutí A-skupiny Pohára konfederácií FIFA v brazílskom Rio de Janeiro nad výberom Mexika 2:1. Taliani neprehrali ani v siedmom zápase v kalendárnom roku 2013 a pripravili súperovi v jeho desiatom vystúpení po 1. januári 2013 prvý neúspech.

Osem predchádzajúcich súbojov Mexika sa skončilo remízou. Squadra azzura sa najbližšie predstaví na Pohári konfederácií v stredu 19. júna o 24.00 SEČ v Recife proti Japonsku, na Mexiko čaká o tri hodiny skôr vo Fortaleze domáca Brazília.

Oba tímy dokázali v úvode zápasu pohroziť. V 11. min trafil Mexičan Guardado brvno. Jubilejný stý štart v talianskej reprezentácii oslávil v 27. min gólom na slávnom štadióne Maracana Andrea Pirlo, ktorý sa presadil z priameho kopu. Loptu trafil priamo do šibenice - 0:1.

Mexičania o sedem minút vyrovnali. Po zaváhaní stratil Barzagli loptu pred šestnástkou v súboji s Dos Santosom a v pokutovom území ho už len fauloval. Javier Hernández trafil presne z penalty k pravej žrdi do protipohybu Buffona - 1:1. Taliani mali viac z hry a smerom dopredu boli aktívnejší.

V jubilejnom súboji sa snažil predovšetkým Pirlo, po hodine hry mieril z blízkosti pokutového územia len tesne nad. Európsky tím mal loptu častejšie na kopačkách, ale do veľkej šance sa dlho nevedel dostať.

V 78. min predviedol svoju silu v osobných súbojoch Mario Balotelli, ktorého štart bol pre problémy so stehenným svalom otázny. V šestnástke sa pretlačil cez troch brániacich hráčov a v páde dokázal ešte prekonať i brankára Coronu - 1:2. Taliani hrali v defenzíve spoľahlivo a súpera už k ničomu nepustili.

A-skupina:

Mexiko - Taliansko 1:2 (1:1)

Góly: 34. Hernández (z pok. kopu) - 27. Pirlo, 78. Balotelli, rozhodoval: Osses (Čile), 60 000 divákov


Mexico 1-2 Italy (Group A) by fasthighlights-2013

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Balotelli sa pretlačil cez troch a rozhodol o výhre Talianska