Azarenková – Šarapovová zatiaľ 3:3, na decibely 95:104

Viktoria Azarenková.
Viktoria Azarenková. (Autor: SITA/AP)
Sportnet|27. jan 2012 o 14:17

Viktoria Azarenková, prvá bieloruská grandslamová finalistka od Zverevovej finále na Roland Garros 1988 (Nataša hrajúca za ZSSR podľahla Grafovej 0:12), môže byť zároveň prvou bieloruskou svetovou jednotkou v dejinách.

Tohto roku má Azarenková bilanciu 11:0 (titul v Sydney), ale bez prehry je aj jej dnešná finalistka Maria Šarapovová (Rusko) – 6:0. Víťazstvo Azarenkovej ešte zachráni Kvitovej druhé miesto v rebríčku, prehra posunie Češku na tretie.

Dnešné austrálske noviny pri štatistickom porovnaní oboch finalistiek nepoužívajú len tenisové a finančné cifry, ale aj decibely (95:104). Tento turnaj dostali dve najhlučnejšie hráčky už osem prívlastkov – vrieskavá, jačavá, škrekľavá, piskľavá, vrešťavá, revavá, hvízdavá a stonavá.

Šarapovovú si podali novinári aj za arogantné odpovede na tlačovkách a štipľavé vyjadrovanie o súperkách (,,Radwanská sa sťažovala na výkriky na dvorci? Nie je ona už v Poľsku?“).

To všetko však trochu vyplýva aj z toho, že austrálske médiá sú sklamané vyradením Stosurovej (víťazky US Open) v 1. kole a neveľmi naklonené slovanskému finále hráčok narodeným v bývalom ZSSR, ktorých je ,,celá armáda“.

Azarenková vyhrala oba jediné finálové vzájomné zápasy, a to presvedčivo – 6:4, 6:1 v Stanforde 2010 a 6:1, 6:4 v Miami 2011. ,,Strašne chcem ten titul – ide v ňom o všetko, o trofej, o čelo rebríčka, o zápis do histórie, aj dôkaz o môjho dozretia,“ povedala včera po tréningu Azarenková.

,,Dobre, nazvite si to ako chcete – priveľké emócie, strach z víťazstva, tréma – to všetko som naozaj predviedla a zažila v pokazených zápasoch a nájdete ich aj na internete. Ale myslím si, že už som sa z toho dostala a ten zápas s Clijstersovou bol toho potvrdením.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Azarenková – Šarapovová zatiaľ 3:3, na decibely 95:104