Australian Open: Vo štvorhre titul pre sestry Bondarenkové

Sestry Bondarenkové reprezentujúce Ukrajinu sa tešia z triumfu na Australian Open.
Sestry Bondarenkové reprezentujúce Ukrajinu sa tešia z triumfu na Australian Open. (Autor: TASR)
SITA|25. jan 2008 o 10:00

Víťazstvo vo štvorhre žien na úvodnom grandslamovom tenisovom turnaji roka Austalian Open v Melbourne (dotácia 20,6 mil. AUD, tvrdý povrch Plexicushion) si senzačne vybojoval nenasadený ukrajinský pár sestier Bondarenkových.

MELBOURNE 25. januára (SITA) - Aľona a Kateryna zdolali vo finále nasadené dvanástky turnaja, Bielorusku Viktoriu Azarenkovú a Izraelčanku Šahar Peerovú za 114 minút 2:6, 6:1, 6:4 a po prvý raz v kariére sa tešili z deblového triumfu na grandslamovom podujatí. Ukrajinky viedli vo finále už 5:2 v treťom sete, ale prvé podávanie na víťazstvo ešte nezvládli, až druhé za stavu 5:4. Ich spoločným maximom na grandslamovom turnaji bolo doteraz 2. kolo, ktoré uhrali vlani na všetkých štyroch podujatiach „veľkej štvorky“. Spolu mali pred Australian Open odohraných 37 turnajov na úrovni WTA Tour. "Po slabom prvom sete som sa viac dostala do úderov, nerobila som zbytočné chyby v snahe zahrať stále ´winner´. To bol jeden z podstatných dôvodov obratu," uviedla v komentári k stretnutiu Kateryna.

Dvadsaťtriročná Aľona (55. v rebríčku WTA Tour vo štvorhre) mala doteraz na konte iba jediný titul vo štvorhre z okruhu WTA, z Istanbulu 2006 po boku Bielorusky Anastasie Jakimovovej. O dva roky mladšia Kateryna sa teší z deblového triumfu po prvý raz až teraz v Melbourne. Víťazky si rozdelia prémiu 446 020 AUD. „Vlani sme na dvorci spolu vo štvorhre iba bojovali, naša hra nemala kvalitu. Teraz si začíname viac rozumieť, vzájomne si radíme, čo treba zlepšiť,“ uviedla 23-ročná Aľona. Obe ukrajinské sestry trénuje ich matka Natalia. Vo dvojhre je o niečo lepšia a úspešnejšia Aľona, ktorej patrila pred úvodným grandslamovým turnajom sezóny v rebríčku 21. pozícia.


Štvorhra žien - finále:

Aľona Bondarenková, Kateryna Bondarenková (Ukr.) - Viktoria Azarenková, Šahar Peerová (12-Biel./Izr.) 2:6, 6:1, 6:4

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Australian Open: Vo štvorhre titul pre sestry Bondarenkové