Annacone namiesto Lundgrena trénerom britského tímu

SITA|2. apr 2008 o 17:58

LONDÝN 2. apríla (SITA, AP) - Novým trénerom britského daviscupového tímu tenistov sa stal Američan Paul Annacone. V stredu to oznámila Britská tenisová asociácia (LTA). Od 20. marca 45-ročný rodák z ...

LONDÝN 2. apríla (SITA, AP) - Novým trénerom britského daviscupového tímu tenistov sa stal Američan Paul Annacone. V stredu to oznámila Britská tenisová asociácia (LTA). Od 20. marca 45-ročný rodák z newyorského Southamptonu Annacone, ktorý viedol aj Peta Samprasa, Rogera Federera, Marata Safina či Tima Henmana, po boku kapitána Johna Lloyda strieda vo funkcii Petra Lundgrena. Švéd po osemnástich mesiacoch odstúpil z rodinných dôvodov.

Víťaz štvorhry na Australian Open 1985 Annacone nastúpil do služieb LTA v novembri 2006 a po roku podpísal dohodu o predĺžení spolupráce na ďalšie tri sezóny. Hlavnou náplňou jeho činnosti síce aj dosiaľ bola funkcia trénera mužských reprezentačných tímov, ale s akcentom na mládežnícku sekciu. Briti bez Andyho Murraya vo februárovom osemfinálovom 1. kole svetovej skupiny "šalátovej misy" 2008 v Buenos Aires podľahli Argentíne 1:4 a 16. apríla spoznajú svojho súpera na septembrovú baráž o elitnú šestnástku budúceho ročníka.


Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Davis Cup»Annacone namiesto Lundgrena trénerom britského tímu