Andrej Meszároš sa stal asistentom kapitána v Tampe Bay

Andrej Meszároš sa stal spolu s Martinom St. Luisom zástupcom kapitána Tampy Bay Lightning.
Andrej Meszároš sa stal spolu s Martinom St. Luisom zástupcom kapitána Tampy Bay Lightning. (Autor: SITA AP)
TASR|3. okt 2008 o 23:00

Zámorský hokejový klub Tampa Bay Lightning vymenoval za kapitánov na nasledujúcu sezónu útočníka Martina St. Louisa a slovenského obrancu Andreja Meszároša.

Tampa Bay. Zámorský hokejový klub Tampa Bay Lightning vymenoval za asistentov kapitána na nasledujúcu sezónu útočníka Martina St. Louisa a slovenského obrancu Andreja Meszároša. Viceprezident pre hokejové operácie Brian Lawton vyhlásil, že obaja hráči sa budú na tomto poste počas sezóny striedať. Kapitánom Tampy Bay je ikona klubu Vincent Lecavalier.

Slovenský reprezentant prišiel do klubu 29. augusta tohto roku z Ottawy Senators, kde strávil svoje prvé tri sezóny v zámorskej profilige. Rodák z Považskej Bystrice, ktorý onedlho oslávi 23. narodeniny, nevynechal od svojho príchodu do NHL ani jeden zápas základnej sezóny.

Na konte má 246 štartov a do štatistík si pripísal 110 bodov. V playoff odohral 34 duelov a nazbieral deväť bodov. Na konte má aj 67 štartov v drese slovenskej reprezentácie. "Andrej je vychádzajúca hviezda. Ľudia v štátoch ho ešte tak dobre nepoznajú, pretože doteraz hrával v Ottawe. No je to náš človek, je naša opora v obrane. Potrebujeme ho, aby sme boli najlepší," vyhlásil hlavný tréner klubu Barry Melrose.

St. Louis patrí už dlho k stabilným oporám floridského tímu. V poslednej sezóne odohral ako jediný všetkých 82 zápasov základnej časti a nazbieral 108 bodov (25+83). Kanadský rodák nazbieral v drese Tampy dohromady 485 bodov a patrí mu tretie miesto v historickej tabuľke klubu. V roku 2004 vyhral s Tampou Stanleyho pohár a sa stal najužitočnejším hráčom sezóny.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Andrej Meszároš sa stal asistentom kapitána v Tampe Bay