Andrej Kollár - hokejista, ktorý dokáže podržať puk

Andrej Kollár
Andrej Kollár (Autor: SITA)
Peter Klimko|17. apr 2008 o 00:00

Spojil svoju kariéru so siedmymi slovenskými mužstvami, aby sa napokon rozhodol pre zahraničný klub.

Musí to byť naozaj kus chlapa, ktorý ho dokáže odstaviť od puku. Andrej Kollár je fyzicky veľmi dobre vybavený útočník, ktorý doposiaľ pôsobil výlučne v slovenských kluboch, kde pútal výbornou technikou a strelou. S hokejom začínal v rodných Topoľčanoch, kvalitou však postupom času prvoligistu prerástol.

Extraligu ochutnal premiérovo v Poprade

ANDREJ KOLLÁR
  • narodený: 12. januára 1977
  • súčasný klub: RI Okna Zlín
  • hrával za: Topoľčany, Poprad, Slovan Skalica, Nitra, Trenčín, Považská Bystrica
  • účastník MS
  • úspechy: majster SR 2002, dostal sa do nahlepšej "päťky" extraligovej sezóny 2005/06
  • číslo dresu: 72
    kollarA.jpg
Andrej Kollár počas tréningu slovenskej reprezentácie

Päť sezón brázdil prvoligové klziská, aby pred sezónou 2000/01 konečne prišla aj ponuka z najvyššej slovenskej hokejovej súťaže.

Popradskí "kamzíci" si robustného útočníka ponechali v kádri na 30 zápasov, ten sa potom sťahoval do hlavného mesta SR. Vo farbách Slovana premiérovú sezónu medzi elitou aj dokončil.

Sedem slovenských tímov

V belasých farbách zotrval až do začiatku ročníka 2002/03, kedy sa len po troch odohraných zápasoch vrátil do Popradu. Neodchádzal ale naprázdno, veď rok pred odchodom patril do majstrovského kádra, ktorý vo finálovej sérii porazil Zvolen 4:2 na zápasy.

V Poprade mal aj dovtedy jeho najlepšiu extraligovú sezónu, ale ani tento fakt ho neprinútil obliekať dres Podtatrancov aj v nasledujúcom ročníku.

V 2002/03 sa tak na jeho výkony mohli spoliehať Skaličania, o rok na to je už ale v kádri ambicióznych Nitranov, kde patril k oporám mužstva.

Ako hráč tímu spod Zobora sa dostal aj do najlepšej "päťky" Extraligy 2005/06.

Nasledoval prestup do Trenčína, kde sa stal lídrom a v 2007/08 prispel k tomu, aby sa Dukla dostala až do semifinále najvyššej súťaže, kde síce vyhrávala nad Slovanom 3:1 na zápasy, napokon ale prehrala 3:4. Znamená to, že jej v konečnom poradí pripadlo 3. miesto. Ešte predtým sa ale Trenčania zapísali do histórie, keď dokázali otočiť štvrťfinálovú sériu, v ktorej s Martinom prehrávali už 0:3.

Po prvýkrát do cudziny

V roku 2008 je jasné, že sa Andrej Kollár premiérovo v kariére vybral na zahraničné pôsobisko. Hrávať bude v českom Zlíne.

Reprezantácia

V roku 2006 sa predstavil na svetovom šampionáte v lotyšskej Rige. Naša reprezentácia skončila vo štvrťfinále, kde boli nad jej sily hokejisti Kanady (1:4).

Čo o Kollárovi píšu médiá

Andrej Kollár a jeho paráda

Fotogaléria

kollar1.jpg

kollar10.jpg

kollar2.jpg

kollar3.jpg

kollar4.jpg

kollar5.jpg

kollar6.jpg

kollar7.jpg

kollar8.jpg

kollar9.jpg

Video: YouTube

Nachádzate sa tu:
Domov