Američania zvládajú antuku, Rusi oslabených Srbov

SITA|8. feb 2008 o 21:34

BRATISLAVA 8. februára (SITA) - Najväčšie prekvapenie prvého dňa programu stretnutí osemfinálového 1. kola svetovej skupiny Davisovho pohára 2008 tenisových reprezentačných družstiev mužov sa udialo už ...

BRATISLAVA 8. februára (SITA) - Najväčšie prekvapenie prvého dňa programu stretnutí osemfinálového 1. kola svetovej skupiny Davisovho pohára 2008 tenisových reprezentačných družstiev mužov sa udialo už pred začiatkom jednotlivých súbojov. Virózou Janko Tipsareviča oslabený debutant medzi elitou Srbsko utrpel ešte väčšiu minimálne dočasnú stratu, keď na moskovský zápas proti najvyššie nasadenému Rusku z rovnakého zdravotného dôvodu napokon, údajne možno len zatiaľ, v piatok nenastúpil ani čerstvý víťaz Australian Open Novak Djokovič. "Zborná" po polovici singlového scenára vedie nad výrazne oslabeným balkánskym súperom 2:0, hoci deblový špecialista Nenad Zimonjič v prvom sete zaskočil osmičku svetového rebríčka Michaila Južného a Viktor Troicki dokonca prinútil Nikolaja Davydenka absolvovať päťsetovú drámu. Ani prípadné účinkovanie Djokoviča či Tipsareviča zrejme hosťom už nepomôže odvrátiť črtajúcu sa prehru.

Takisto v piatich setoch zlomil Američan Andy Roddick odpor hostiteľa Jürgena Melzera na viedenskej antuke a Rakúšanom spoliehajúcim sa proti obhajcom "šalátovej misy" na zvolený povrch nezabral ani sebavedomý Stefan Koubek v dueli s Jamesom Blakom. Pri deblovej sile a relatívnej univerzálnosti bratov Boba a Mika Bryanovcov sa aj v meste valčíkov zdá byť prakticky rozhodnuté.

V zhode so všeobecnými očakávaniami budú mať "mečbal" už v sobotňajšej štvorhre aj Česko v Ostrave proti Belgicku, Argentína v Buenos Aires v súboji s Veľkou Britániou bez Andyho Murraya a Francúzsko aj s ostro sledovaným nováčikom Joom-Wilfriedom Tsongom v Sibiu proti Rumunsku.

V Ramat Hašarone Izrael suverénne poslal do vedenia Dudi Sela, ktorý po ťažkopádnom pripísaní si prvého setu už nedal šancu veteránovi Jonasovi Björkmanovi, ale "tri korunky" takisto presvedčivo proti Harelovi Levymu vrátil do hry skúsený Thomas Johansson. Pravda, domáci disponujú na párový súboj Jonathanom Erlichom a Andym Ramom, šampiónmi z nedávneho grandslamového Melbourne. Stav 1:1 po piatku panuje aj v Braunschweigu, kde Nemci najprv prežili eufóriu zásluhou spoľahlivého Philippa Kohlschreibera, potom však podľa vzoru Slovákov z barážového septembra 2007 pocítili daviscupovú efektivitu Kórejčana Hjung-taik Leeho. Stretnutie Peru - Španielsko (mínus Rafael Nadal, David Ferrer a Juan Carlos Ferrero) sa v Lime začne o 22.00 h SEČ.


Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Davis Cup»Američania zvládajú antuku, Rusi oslabených Srbov