Američania proti Francúzom s osvedčeným kvartetom

SITA|28. mar 2008 o 10:34

WINSTON-SALEM 28. marca (SITA) - Trofej obhajujúce Spojené štáty americké sa 11. - 13. apríla v stretnutí proti Francúzsku vo štvrťfinále svetovej skupiny Davisovho pohára tenisových reprezentačných družstiev ...

WINSTON-SALEM 28. marca (SITA) - Trofej obhajujúce Spojené štáty americké sa 11. - 13. apríla v stretnutí proti Francúzsku vo štvrťfinále svetovej skupiny Davisovho pohára tenisových reprezentačných družstiev mužov budú spoliehať na osvedčené kvarteto - singlistov Andyho Roddicka a Jamesa Blaka a špecialistov na štvorhru, bratov Boba a Mika Bryanovcov. Pôjde už o desiaty duel v rade v takomto zložení. Sparingom a prvým náhradníkom po svojom prieniku do finále v Indian Wells bude Mardy Fish. Výber kapitána Patricka McEnroa bude hostiť hráčov z krajiny "galského kohúta" vo Winstone-Saleme v Severnej Karolíne na tvrdom povrchu Premier Court v hale Lawrence Joel Veterans Memorial Coliseum s kapacitou 14 500 divákov.

USA, ktoré vlani na rovnakom mieste v identickej fáze tejto súťaže zdolali Španielov bez Rafaela Nadala 4:1, majú proti Francúzsku vyrovnanú bilanciu 7:7 a pokúsia sa mu revanšovať za prehru 2:3 zo semifinále ročníka 2002, ktorú utrpeli na antuke v slávnom parížskom areáli Roland Garros. Američania, s 32 prvenstvami najúspešnejší tím v histórii DP, si vlani vybojovali "šalátovú misu" po 12 rokoch odmlky. V decembrovom finále v oregonskom Portlande zvíťazili nad obhajcami z Ruska 4:1. Vo februárovom osemfinálovom 1. kole proti Rakúsku zvíťazili vo Viedni 4:1. Francúzsko postúpilo medzi najlepších osem prostredníctvom triumfu 5:0 nad Rumunskom. V Sibiu sa predstavili Richard Gasquet, debutant po prieniku do semifinále Australian Open Jo-Wilfried Tsonga, Arnaud Clément a Michael Llodra.


Nominácia tenistov USA na stretnutie proti Francúzsku vo štvrťfinále svetovej skupiny Davisovho pohára reprezentačných družstiev mužov (11. - 13. apríla, Winston-Salem, Lawrence Joel Veterans Memorial Coliseum, tvrdý povrch Premier Court v hale, kapacita 14 500 divákov):

Andy Roddick, James Blake, Bob Bryan, Mike Bryan, kapitán Patrick McEnroe


Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Davis Cup»Američania proti Francúzom s osvedčeným kvartetom