Komu tým prospejete? pýtal sa komentátor, keď lyžiari vypadávali rad za radom

Alexis Pinturault sa teší z víťazstva v alpskej kombinácii pred domácim publikom.
Alexis Pinturault sa teší z víťazstva v alpskej kombinácii pred domácim publikom. (Autor: SITA/AP)
Nikola Baďová|7. feb 2023 o 16:30

Kombinačný slalom nedokončila viac ako tretina pretekárov.

COURCHEVEL. Francúzsky lyžiar Alexis Pinturault sa tešil na domácej zjazdovke z titulu majstra sveta v alpskej kombinácii.

Stal sa tretím Francúzom, ktorí na domácich majstrovstvách sveta získal zlato v tejto disciplíne. 

„Je to úžasné. Na začiatku sezóny sa mi veľmi nedarilo, preto je to o to špeciálnejšie. Navyše, vyhral som pred domácim publikom. Ukázal som im veľkú show. Je to takisto satisfakcia pre usporiadateľov,“ povedal víťaz pre Medzinárodnú lyžiarsku federáciu FIS. 

Opäť ako tréning

Super-G alpskej kombinácie opäť niektorí lyžiari brali ako tréning na štvrtkové preteky. Do slalomovej časti nenastúpilo desať pretekárov. 

Zjazdovka L’Eclipse bola výborné pripravená. „Kopec nie je ani veľmi strmý, ani rovný. Dôležité bude ísť čisto. Na trati je veľa terénnych vĺn,“ okomentoval v štúdiu JOJ Šport Andreas Žampa. 

Posledné preteky alpskej kombinácie vyhral Johannes Strolz z Rakúska na zimných olympijských hrách v Pekingu. V tejto sezóne však nepodáva presvedčivé výkony. Dokončil iba dva z ôsmich pretekov. 

„Minulý rok som mal lepšiu formu a vyhral som zlato na olympiáde. Mám však možnosť reštartovať sezónu,“ uviedol pre Eurosport. 

Uplatnil znalosť zjazdovky

Po prvom kole sa dostal do čela domáci reprezentant Alexis Pinturault. Majster sveta z alpskej kombinácie z roku 2019 dokonale využil znalosť trate. Vo francúzskom stredisku Courchevel žije a predviedol bezchybnú jazdu. 

„Je to krásna disciplína, kde môžem zabojovať o medailu. Snažil som sa ísť agresívne a postrážil som si tri kľúčové miesta,“ povedal. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Komu tým prospejete? pýtal sa komentátor, keď lyžiari vypadávali rad za radom