Ak chceme zdolať AC, musíme lepšie brániť, tvrdí Mourinho

SITA|14. feb 2009 o 17:37

Tréner talianskeho futbalového tímu Inter Miláno José Mourinho vie, ako zdolať mestského rivala AC.

MILÁNO. Tréner talianskeho futbalového tímu Inter Miláno José Mourinho vyhlásil, že ak chcú byť jeho zverenci úspešní v nedeľňajšom derby proti mestskému rivalovi AC, musí sa vyhnúť chybám v defenzíve.

Mužstvo portugalského kouča vedie Serie A s náskokom siedmich bodov pred Juventusom Turín a ôsmich práve pred svojím nedeľňajším súperom. V prvom vzájomnom súboji sa však z triumfu tešili "rossoneri", ktorí zvíťazili 1:0 po presnom zásahu brazílskeho loptového virtuóza Ronaldinha.

"Musíme využiť každú príležitosť. Je to derby, v ktorom nikdy nie je jednoduché vytvoriť si štyri, päť alebo šesť gólových šancí," vyhlásil bývalý úspešný kormidelník FC Chelsea a FC Porto a dodal: "V septembrovom dueli sme mali dve skvelé príležitosti na skórovanie, no nepremenili sme ich. Teraz to musíme zvládnuť. Okrem toho, že musíme byť efektívni, je nutné, aby sme sa zlepšili v obrane. Musíme byť koncentrovaní a myslieť na každý detail, aby sme sa vyhli zaváhaniu ako na jeseň pri góle Ronaldinha," vysvetlil Mourinho.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Ak chceme zdolať AC, musíme lepšie brániť, tvrdí Mourinho