Aebischera poslal Phoenix do AHL

SITA|25. okt 2007 o 10:47

GLENDALE 25. októbra (SITA) - Kariéra švajčiarskeho hokejového brankára Davida Aebischera v kanadsko-americkej NHL sa s najväčšou pravdepodobnosťou blíži ku koncu. Vedenie Phoenix Coyotes sa rozhodlo ...

GLENDALE 25. októbra (SITA) - Kariéra švajčiarskeho hokejového brankára Davida Aebischera v kanadsko-americkej NHL sa s najväčšou pravdepodobnosťou blíži ku koncu. Vedenie Phoenix Coyotes sa rozhodlo 29-ročného rodáka z Fribourgu poslať na farmu do AHL. Aebischer sa v lete upísal "kojotom" ako voľný hráč, no po prípravnom období pre neho ostala len pozícia tretieho gólmana za dvojicou Mikael Tellqvist, Alex Auld. V ročníku 2007/08 tak nastúpil na jediný duel, 10. októbra bol pri prehre 0:3 s Columbusom.

Víťazovi Stanleyho pohára zo sezóny 200/01, kedy robil v Colorade dvojku legendárnemu Patrickovi Royovi, nevyšiel už minulý ročník. V drese Montrealu, kam ho Avalanche poslali v marci roku 2006 výmenou za Joseho Theodora, odchytal iba 32 duelov a za Cristobalom Huetom a Jaroslavom Halákom bol v závere už len trojkou.


Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»AHL»Aebischera poslal Phoenix do AHL