Guľa končí vo Wisle Krakov, na jar odtrénoval iba dve kolá

Adrián Guľa.
Adrián Guľa. (Autor: TASR)
Sportnet|13. feb 2022 o 21:05 (aktualizované 13. feb 2022 o 21:50)

Jeho tím bojuje o záchranu v Ekstraklase.

KRAKOV. Tréner Adrián Guľa končí ako tréner poľského prvoligového tímu Wisla Krakov. Stalo sa tak len dve kolá po začiatku jarnej časti Ekstraklasy, v ktorých nezískal ani bod.

"Misia slovenského trénera sa vo Wisle skončila," píše sa na webe poľského klubu, ktorý figuruje len na 13. mieste v 18-miestnej tabuľke.

Guľa prišiel do tímu 13-násobného poľského majstra v júni 2021, pred štartom aktuálnej sezóny. Jeho mužstvo predvádzalo nevyrovnané výkony.

Napriek postupu do štvrťfinále národného pohára a cenným ligovým víťazstvám nad Legiou Varšava či v mestskom derby nad Cracoviou si Guľa pripísal v 21 zápasoch Ekstraklasy len šesť víťazstiev, tri remízy a až 12 prehier.

Wisla má navyše s 33 inkasovanými gólmi štvrtú najhoršiu defenzívu v súťaži.

Guľa skončil na lavičke krátko po začiatku jarnej časti súťaže, keď v úvodných dvoch kolách podľahol tretiemu tímu Raków Čenstochová (0:2) a siedmemu Stal Mielec (0:1).

"Majitelia, vedenie klubu a zamestnanci ďakujú trénerovi Adriánovi Guľovi za spoluprácu, nasadenie a profesionalitu pri každodennom plnení povinností a želajú veľa šťastia pri ďalších futbalových projektoch," dodal na záver poľský klub.

Štyridsaťšesťročný tréner v minulosti dlhé roky viedol AS Trenčín, následne päť rokov sedel na lavičke Žiliny, kým neprevzal slovenskú reprezentáciu do 21 rokov.

Po dvoch rokoch odišiel späť do klubového prostredia, sezónu a pol viedol českú Viktoriu Plzeň, po mesiaci zasadol na lavičku poľskej Wisly.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Guľa končí vo Wisle Krakov, na jar odtrénoval iba dve kolá