Adebayor posilou do útoku Realu, prichádza na hosťovanie

Emmanuel Adebayor.
Emmanuel Adebayor. (Autor: SITA/AP)
Ladislav Harsányi|25. jan 2011 o 21:35

Problémy v útoku madridského Realu má vyriešiť Emmanuel Adebayor, prichádzajúci na hosťovanie z Manchestru City.

Agentúrnu správu sme 26.1. o 16.50 nahradili autorským článkom SME.

BRATISLAVA. „Konkurz“ do útoku Realu Madrid napokon vyhral Emmanuel Adebayor (26) z Manchestru City. Vzhľadom na dlhodobé zranenie Gonzala Higuaína kráľovský klub urýchlene hľadal posilu do útoku.

Prvý vytypovaný hráč Ruud van Nistelrooy bol dokonca ochotný prispieť na svoj návrat na Štadión Santiaga Bernabea miliónom eur z vlastného vrecka, no Hamburger SV povedal rezolútne nie.

Real ponúkal za útočníka Atletica Madrid Sergia Agüeru krásnu sumu 39 miliónov libier, ale ani v tomto prípade nepochodil. Napokon sa dohodol s Manchestrom City o uvoľnení Adebayora na pol roka, pričom Španieli budú môcť v lete uplatniť opciu na jeho kúpu. Budú musieť však priplatiť zhruba 15 miliónov libier.

Rodák z Toga si urobil meno v Arsenale. V roku 2009 prestúpil do City za 25 miliónov. Na novom pôsobisku pod vedením trénera Marka Hughesa pravidelne hrával i strieľal góly (celkovo 19), no po príchode nového kouča Roberta Manciniho stratil svoju pozíciu v tíme.

Keď do klubu prišiel začiatkom januára Edin Džeko z Wolfsburgu, Manchester nemal problém s uvoľnením Adebayora. Ten patril k najlepšie zarábajúcim hráčom tímu. Týždenne bral podľa anglických médií zhruba 160-tisíc libier. Hráč vraj súhlasil s tým, že v Reale pôjde s platom dolu.

Je to náladový futbalista. Ak má svoj deň, niet hráča, ktorý by ho ustrážil. Fyzicky je na tom veľmi dobre, vie si výborne prikryť loptu. Zavše však býva v zápasoch aj „neviditeľný.“

Nie je to jednoduchá povaha. Začiatkom roka sa na tréningu City pobil so spoluhráčom Kolom Tourém. Museli ich od seba oddeliť členovia realizačného tímu i ďalší spoluhráči.

Včera prešiel v Reale lekárskymi testmi, nuž mu už nič nebráni, aby obliekol dres bieleho baletu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»Adebayor posilou do útoku Realu, prichádza na hosťovanie