Z malého mesta do Liverpoolu? Senzácia, píšu v Česku o mladom útočníkovi

Adam Hložek.
Adam Hložek. (Autor: Sparta Praha)
Ivan Mriška|23. apr 2021 o 12:03

Adam Hložek by tam mohol prestúpiť v lete.

LIVERPOOL, BRATISLAVA. Anglický gigant FC Liverpool má údajne záujem o 18-ročného útočníka Sparty Praha.

Podľa webu Footballinsider247 je český mladík a spoluhráč Dávida Hancka v úzkom výbere nemeckého trénera Jürgena Kloppa.

„Prestížna adresa. Útočník futbalovej Sparty Adam Hložek by mohol v lete prestúpiť do Liverpoolu,“ to sú slová, s ktorými dnes ráno vyšiel český web sport.cz.

Na Anfield Road sa po nevydarenej sezóne chytajú posilniť útok, český reprezentant má byť tiež prísľubom do budúcna.

„Podľa zdrojov blízkym klubu vraj Liverpool monitoruje Hložka od doby, kedy v drese Sparty senzačne vstúpil do českej Fortuna ligy. Skauti ho mali odporučiť náborovému oddeleniu klubu,“ dodávajú české médiá.

Rodák z malého mesta Ivančice v Juhomoravskom kraji odohral v tejto sezóne naprieč súťažami šestnásť zápasov, v ktorých vsietil päť gólov a na osem prihral.

„Rozlet jeho kariéry na konci minulého roka zastavili zdravotné problémy. Pred októbrovým zápasom Európskej ligy na ihrisku AC Miláno sa Adam Hložek zranil a laboroval s únavovú zlomeninou záčlenkovej kostičky,“ píše o ňom v Česku.

Do futbalového kolotoča sa vrátil v marci v zápase proti Příbrami, gólovo sa potom presadil v zápase Sparty proti Tepliciam.

V českej reprezentácii si Hložek zatiaľ pripísal dva štarty, v ktorých odohral rovných sto minút. Portál Trasfermarkt odhaduje jeho cenu na dvanásť miliónov eur.

V minulosti pôsobil v slávnom FC Liverpool aj slovenský obranca Martin Škrtel.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Z malého mesta do Liverpoolu? Senzácia, píšu v Česku o mladom útočníkovi