A čo tak druhú Slaviu - tentoraz pražskú?

Sportnet|7. aug 2009 o 00:00

Futbalisti MFK Košice sa kúpali v úžasnej atmosfére na štadióne v Čermeli. Nevedeli si ju vynachváliť a priali by si ju i v nedeľu proti Žiline.



KOŠICE. Po stretnutí MFK Košice - FK Slavija Sarajevo vládla na štadióne výborná atmosféra. Diváci skandovaným potleskom ďakovali hráčom za pekný futbalový zážitok. Kým hráči ďakovali svojim priaznivcom za neustále povzbudzovanie a pomaličky išli pod sprchy, tréneri už začínali hodnotiť stretnutie.

Kozák: Ľudia sa bavili

"V prvom rade chcem od srdca zablahoželať Košiciam k dobrej hre i k víťazstvu. Želám im veľa šťastia v ďalšom kole. Videli sme dobrý a kvalitný zápas. Dostali sme veľmi rýchle góly na začiatku I. i II. polčasu. Tým sme mali minimálnu šancu pomýšľať o postupe," priznal kormidelník FK Slavija Zoran Erbez.

Jeho náprotivok Ján Kozák poznamenal: "Odohrali sme dva kvalitné zápasy. Kombinačne v nich boli lepší hostia. My sme zasa zvolili taktiku na rýchle kontry. Máme také typy hráčov, ktorí sú veľmi nebezpeční v rýchlych protiútokoch. Nebyť víťazstva 2:0, tento zápas by bol pre nás veľmi ťažký. Priniesol veľa zaujímavých momentov pred oboma bránami, padli štyri góly, niekoľko ráz lopta skončila na konštrukcii brány, ľudia sa bavili, a to je dobré. Som rád, že moje neskúsené mužstvo postúpilo do ďalšieho kola."

Kapitán si želá Angličanov

Už dnes sa rozhodne o súperovi MFK v play-off. V miniankete nebol žiaden konkrétny tip na meno súpera. Napokon, aj ťažko niekoho menovať, keďže sa ešte nevedelo, kto bude medzi nasadenými mužstvami a kto na druhom brehu. "Bol by som rád, keby išlo o atraktívneho súpera. A hlavne nech príde toľko ľudí ako teraz. Bol plný štadión, vládla výborná atmosféra," povedal Ján Novák. Kapitán mužstva Peter Bašista tvrdí, že v tejto fáze si už ťažko vyberať nejaké mužstvo. "Ideálne by bolo, keby sme dostali anglického súpera. Bol by to sviatok nielen pre nás, ale i pre našich divákov." Mimochodom, z anglických tímov je v hre Aston Villa, Everton či Fulham. Konkrétne želanie nemal ani Róbert Cicman. "Ani neviem, koho môžeme dostať. Želám si nejakého prijateľného, no na druhej strane i atraktívneho."

Slavija Sarajevo je pomenovaná po svojej slávnejšej pražskej predchodkyni. A tá senzačne vyhorela v 3. predkole Ligy majstrov, keď po remíze v moldavskom Tiraspole 0:0 viedla doma dlho 1:0, no v poslednej minúte inkasovala gól. Pokojne sa môže stať, že po sarajevskej Slaviji príde do Čermeľa pražská Slavia...

Súvisiaci obsah

Najčítanejšie
Najnovšie
4 hod
24 hod
7 dní
Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»A čo tak druhú Slaviu - tentoraz pražskú?